Nikolić: Presuda Ivanoviću podseća na seču knezova

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je osuđujuća presuda lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću za ratne zločine doneta da bi se opravdalo njegovo sklanjanje sa političke scene na Kosovu i Metohiji i da bi se onemogućio da predvodi Srbe u Pokrajini.

U pisanoj izjavi predsednika Srbije navodi se da je reč o pokušaju da se Srbi obezglave.

"To je pokušaj da se Srbi politički obezglave, a način na koji je to urađeno podseća na seču knezova 4. februara 1804. godine, u kojoj su turske dahije pobile većinu istaknutih Srba, kako bi sprečile borbu za slobodu i pravdu", navodi Tomislav Nikolić.

Ističe da nikakva presuda ne može da legalizuje proterivanje Srba, koje bi dovelo do toga da se legalizuje otimanje dela teritorije Srbije i srpskih vekovnih ognjišta.

"Oliver Ivanović nije kriv. Ili je kriv samo zato što je Srbin", ocenio je Nikolić.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović juče je osuđen na devet godina zatvora u Osnovnom sudu u Severnoj Kosovskoj Mitrovici zbog ratnog zločina nad Albancima 1999. godine.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 22. jan 2016, 15:18)
anonymous [neregistrovani]

Stvarnost

Slazem se sa predsednikom Nilkolicem, ali nisam spreman da verujem da je vlast ove drzave ocekivala fer sudjenje i da nista nije preduzela da spreci ovakav tragican ishod po srpski narod

(petak, 22. jan 2016, 14:05)
Markovljev [neregistrovani]

Tači

Ako je Ivanović osudjen na devet godina, onda Tači i njegovi najbliži saradnici treba da budu osudjeni na doživotnu robiju. Ovome nema šta da se doda.