Priština, opozicija najavila protest 17. februara

Novi protest opozicije na Kosovu biće 17. februara u Prištini, najavio je predsednik "Inicijative za Kosovo" (Nisma), Fatmir Ljimaj, uveren da Kosovo ide prema prevremenim izborima.

Fatmir Ljimaj je za list "Zeri" rekao da će sledeći antivladin protest biti na osmu godišnjicu jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

"Toga dana (17. Februara) biće još više građana koji će izaći na protest protiv sporazuma o Zajednici i demarkaciji. Oni koji su prekršili Ustav ne mogu vladati na Kosovu", rekao je Ljimaj.

O izboru novog predsednika Kosova Ljimaj je rekao da su opozicione stranke protiv kandidature lidera Demokratske partije Kosova Hašima Tačija za predsednika.

Prema Ljimaju, Tači nema ulogu ujedinitelja, kako je predviđeno pozicijom predsednika. Ljimaj smatra da će biti ponos za Kosovo ako za predsednika bude izabran Murat Jašari, rođak Adema Jašarija.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 22. jan 2016, 10:12)
anonymous [neregistrovani]

Pristina...

...opozicija ce protestvovati,da ih opravdavam,naprotiv...ali oni protestvuju a sta rade Srbi u Srbiji,najobespravljenii su narod u Evropi,najsiromasniji su ali...mudri si,cute,mudro cute...