Tadić: Besmisleni sastanci 20 i višše stranaka sa 45 glasova

Nema dogovora o zajedničkom nastupu opozicije na izborima, ponavlja danas lider SDS Boris Tadić, i objašnjava da dogovor treba da obuhvati samo ključne stranka koje imaju relevantan broj glasova.

Tadić je u izjavi za Tanjug ocenio da je besmisleno pozivati na sastanke "20, 30, 40 stranaka, koje sve zajedno imaju 45 glasova".

"Juče smo se dogovorili da želimo fer izbore, da ne želimo sa Vučićevim sadašnjim strankama na vlasti da formiramo vlast i posle izbora, niti koaliciju pre izbora, ali to nije dogovor o zajedničkom nastupu na izborima, što je ključno za građane Srbije i što oni žele da čuju", rekao je lider SDS-a.

Tadić objašnjava i da je juče predložio da se ide sa jednom listom, da je iz DS odgovoreno da oni mogu i sa jednom listom i sa više lista, a da su koalicioni partneri demokrata za to da se ide u više kolona.

"Iz DS je usledio stav da im je svejedno i da može i jedno i drugo. Vidim da neke stranke opozicije ne mogu sa nama, ali ne možemo ni mi sa njima", rekao je Tadić.

Tadić tvrdi da savez okupljen oko SDS može da donese operativnu prednost na sledećim izborima, novi personalni potencijal i istovremeno stvori političku osnovu da se pozovu i novi ljudi.

"Nismo dovoljni mi, Čeda Jovanović, Čanak, Bojan Pajtić i ja, potrebno je nove ljude uključiti na ovu političku listu i to je jako važno", rekao je Tadić.

Dodao je da u ovom trenutku ne može da kaže koliko je realno da do dogovora sa demokratama dođe.

On tvrdi da personalna reššenja nisu kamen spoticanja: "Evo, ja nikakav personalan problem ne donosim u tu koaliciju, ne postavljam nikakve personalne uslove i nadam se da sam rešio problem i svima ostalima", poručio je Tadić.

broj komentara 7 pošalji komentar
(četvrtak, 21. jan 2016, 16:14)
anonymous [neregistrovani]

Sve je unisteno

Nema vise cemu da se nadas. Kraj.

(četvrtak, 21. jan 2016, 07:18)
anonymous [neregistrovani]

Nerealno

Sve relevantne stranke opozicija na nasoj politickoj sceni su nastale cepanjem DS-a? Pa da su mogli da razgovaraju i da se dogovaraju medju sobom, ne bih bilo toliko - zar ne?

(četvrtak, 21. jan 2016, 05:40)
milomir kostic - mikan [neregistrovani]

Srbija ima previse politickkih stranaka.

Mi Srbi smo tradicionalno neslozan narod, a trenutno sa vise od sto stranaka samo se jos vise razdvajamo i medjusobno svadjamo.

Potrebno je pod hitno promeniti zakon o strankama i tako oformiti samo nekoliko vecih, jakih stranaka i nekoliko manjih. Drasticno povecati broj potpisa da bi se registrovala stranka.
Zasto je potrebno da imamo nekoliko demokratskih stranaka koje se u sustini razlikuju samo po tome ko je na celu iste? A stranke koje imaju slican program mogu se ujediniti i oformiti vecu stranku.

Trenutno se u Americi na vlasti smenjuju dve partije. Jedna jaka partija na vlasti i jedna jaka partija u opoziciji.
U Kanadi je trenutno na vlasti jedna jaka stranka a tri jake stranke u opoziciji.

I u drugim zapadnim drzavama je slicna situacija. Zasto je potrebno da u Srbiji svako selo ima svoju stranku???

(sreda, 20. jan 2016, 23:40)
Deda Nole [neregistrovani]

Podela DOS-a

Podelili se na dvadeset partija,sta li ce tek uraditi srbiji ako dodju na vlast.Hvata me hladna jeza.

(sreda, 20. jan 2016, 19:46)
anonymous [neregistrovani]

Ma, da

Juče smo se dogovorili ; da se nismo dogovorili .

(sreda, 20. jan 2016, 16:44)
anonymous [neregistrovani]

Nasa tragedija

Sa vama "bivsima" velike muke. Upropastili ste drzavu i sad kao da nista nije bilo. A ovi sadasnji,nemocni da bilo sta ucine, jos svaljuju krivicu na vas ,a kao dodatak tome daju besomucna i neverovatna obecanja u koja bi posumnjao i baron Minhauzen. I kad stavimo prst na celo.... nista sem muke koju nam donosite i jedni i drugi. I svi redom. Jadni smo mi gradjani.

(sreda, 20. jan 2016, 16:31)
Miki [neregistrovani]

Novo mozda, staro nikako !

Na zalos Tadic i Ceda su mozda i najveci razlog zasto je opozicija ovako slaba.