Uskoro moguć novi susret Nikolića i Putina u Moskvi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobitnik je ovogodišnjeg priznanja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda i nagrada bi trebalo da mu bude uručena 9. marta u Moskvi, a tom prilikom predviđen je i susret sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, saopšteno je danas.

Predsednik Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda Valerij Aleksejev rekao je novinarima u Beogradu da će Nikolića sutra zvanično obavestiti o priznanju i uručiti mu poziv za dolazak u Moskvu.

Pored Nikolića, ovogodišnji dobitnici priznanja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda su i bugarski patrijarh Neofit i predsednik ruske Dume Sergej Nariškin.

"Priznanja se uručuju uz blagoslov moskovskog patrijarha Kirila", kazao je Aleksejev i istakao da će zbog susreta sa Putinom Nikolićev dolazak u Mosvu pored društvenog imati širi politički značaj.

On je podsetio da su raniji dobitnici godišnjeg priznanja fonda upravo ruski predsednik Putin, kao i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko. Jedan od laureata je i teniser Novak Đoković.

Priznanje se sastoji od plakete i novčanog iznosa.

broj komentara 0 pošalji komentar