Jovanović: Zajednički nastup, a ne beskrajne rasprave

Predsednik Liberalno demokratska partije Čedomir Jovanović kaže da je neophodno da se postigne dogovor sa Demokratskom strankom o zajedničkom nastupu partija proevropske orijantacije na vanrednim parlamentarnim izborima.

Čedomir Jvanović je u pisanoj izjavi medijima rekao da se nada da će se narednih dana doći do rešenja koja će u najvećoj meri odgovoriti na potrebe građana i, kako kaže, najefikasnije omogućiti potpuno ostvarenje ciljeva evropske, moderne Srbije.

Jovanović smatra da opozicione proevropske stranke duguju društvu ozbiljan pristup dogovoru o nastupu na izborima koji će oblikovati budućnost Srbije u narednih nekoliko godina, konstatujući da na jučerašnjem sastanku, nažalost, taj dogovor nije u potpunosti postugnut.

Suština pregovora je, kako kaže, formulisanje i politike i načina saradnje opozicije, kako bi se uspostavila jaka i odgovorna alternativa vlasti koja do sada nije, niti će biti sposobna da ponudi odgovore na probleme koji od Srbije prave društvo određeno neuspesima i konfliktima.

"Zato smatram da su, umesto beskrajnih rasprava, naše stranke dužne da se momentalno i najefikasnije bore protiv Aleksandra Vučića i SNS-a. Zbog toga je neophodno da u danima pred nama postignemo dogovor sa DS-om o načinu izlaska na izbore, koji bismo potom, kao naš zajednički predlog, predstavili svim učesnicima jučerašnjeg razgovora", kaže Jovanović.

broj komentara 6 pošalji komentar
(sreda, 20. jan 2016, 15:51)
anonymous Moma Dr Alatnicarskih nauka [neregistrovani]

Zasto se nisu dogovorili

Prvo,najjaci igraci u opoziciji su potekli iz DS-a. Drugo,svi su izuzetno zainteresovani za lidersku poziciju,pa sujeta i licne ambicije, u tom smislu, ne dozvoljavaju dogovor. Trece,vecina sadasnjih lidera, zlopamte vreme i posledice po licnu poziciju i ambicije, kada su se sukobljavali i zestoko radili jedan protiv drugog.Cetvrto,proslost je vreme velikih gresaka svakog od nih,a te greske njihove licnosti nisu u stanju da vezu za svoj rad,vec uvek za nekog drugog. Peto,zbog svega navedenog,nemaju dovoljno poverenja jedan u drugoga, narocito u lidera DS-a,za koga je logicno da,zbog organizacije okupljanja opozicije,bude i njen vodja. I tako dalje. U svakom slucaju,mislim da vide sansu za okupljanje,ako rezultati izbora budu povoljni. Probajte da zamislite gospodina iz teksta,kako prihvata da mu vodja bude sadasnji lider DS-a.

(sreda, 20. jan 2016, 14:51)
anonymous [neregistrovani]

Zasto

Zasto se Ceda toliko potencira u medijima,kada je njegova stranka irelevantna i nije presla cenzus,tj on nikakvu podrsku u narodu nema

(sreda, 20. jan 2016, 13:02)
anonymous [neregistrovani]

Чеда

А шта друго, ако се окупи довољно "проевропских" странака у коалицију, а међу њима буде и Чеда, ето му прилике да се опет врати на сцену. Ако наступи сам, далеко му је цензус и остаће и даље негде далеко. Можда им је то прилика, 5-6 партија у групи пређе цензус, добију места за лидере и њима добро.

(sreda, 20. jan 2016, 12:51)
anonymous [neregistrovani]

Cudno

Covek zeli da se bori protiv Aleksandra Vucica!? Pa ja sam citao gomile njegovih intervjua kako bas Vucic koristi ideje i program LDP-a i da bi on rado participarao u vlasti na sprovodjenju istih. Pa da li se on to zalaze za borbu protiv sopstvenih ideja?

(sreda, 20. jan 2016, 12:38)
anonymous [neregistrovani]

I ja

A kako političar čija stranka nije prešla cenzus može da ima 24h policijsku zaštitu?

(sreda, 20. jan 2016, 12:19)
anonymous [neregistrovani]

Ja

Kako covek koji nije presao cenzus moze da bude relevantan politicki faktor.