Gecaj: Dijalog Beograda i Prištine će biti nastavljen

Priština će nastaviti dijalog sa Beogradom, ali zasad nije poznato kada i na kom nivou, izjavio je zamenik kosovskog ministra za lokalnu upravu Bajram Gecaj za Radio Slobodnu Evropu na albanskom jeziku, a prenosi Zeri.

Radio slobodna Evropa konstatuje da Gecaj, međutim, nije ni demantovao ni potvrdio da li će premijer Isa Mustafa prisustvovati prvom sastanku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

"Nije potvrđeno da li će se krajem meseca biti sastanka. Ali, diajlog će biti nastavljen. Kada će biti sastanak videćemo i on može biti na različitim nivoima. Dakle, nije sigurno da će sastanka premijera biti krajem ovog meseca. Zasad nije potvrđen sastanak na najvišem nivou", rekao je Gecaj.

Time se, kako se navodi, ipak odbacuju spekualcije pojedinih kosovskih medija da Mustafa navodno neće učestvovati na narednom sastanku u Briselu sve dok Kosovo ne dobije viznu liberalizaciju.

Gecaj, naime, kaže da su odnosi Prištine sa Briselom  izgrađeni na osnovama poverenja a ne uslovljavanja.

"Pitanje liberalizacije viznog režima je vrlo značajno i premijer Kosova mu daje veliki značaj, ali i čitava vlada. Verujemo da je izuzetno značajno da se građanima Kosova da ista mogućnost kao i svim drugim evropskim građanima. Ipak, mi nećemo razvijati odnose uslovljavanja sa Evropskom unijom, već partnerske odnose", naglasio je Gecaj. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 20. jan 2016, 12:14)
Neca Pereca [neregistrovani]

Kakvi dalji pregovori??

Sta je implementirano od ononga sto je do sada dogovoreno?? Jesu li to gospoda sa Kosova pritisnuti od strane EU a u vezi njihovih zelja da se prblize EU? Usloviti ih sada kad im najvise treba!!