Nikolić i šeik El Maktum o saradnji Srbije i UAE

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Dubaiju sa šeikom Muhamedom bin Rašidom el Maktumom, predsednikom Vlade i ministrom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladarom Dubaija.

Nikolić i šeik Bin Rašid analizirali su napredak zajedničkih projekata, kao što su "Er Srbija", projekat "Beograd na vodi" i poljoprivredni projekti, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Oni su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima i razmotrili mogućnosti za proširenje saradnje, pogotovo kada je reč o ulaganjima u srpsku industriju i turizam.

Nikolić je zahvalio na mnogobrojnim humanitarnim akcijama koje su UAE realizovali prethodnih godina u Srbiji.

Predsednik Srbije boravi danas i sutra u radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima na poziv prestolonaslednika Muhameda bin Zajeda el Nahjana, navedeno je u saopštenju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 18. jan 2016, 19:41)
anonymous [neregistrovani]

Analitičari???

Kad se samo setim analitičara, koji su govorili da Nikolić može malo da putuje u Rusiju i eto skoro više nigde.......

(ponedeljak, 18. jan 2016, 19:29)
anonymous [neregistrovani]

Ne postoji saradnja uz vize

Zahtevati da UAE ukine turističke vize za građane Srbije, za boravak do 90 dana, ili blokirati bilo kakvu kupovinu i investicije kod nas. Ne samo što vize trenutno postoje, nego su sa 100 evra među najskupljim na svetu. Tako nas tretiraju. Dakle, ili potpuno ukidanje viza ili neka idu kod drugih, dosta smo bili samo roblje.