Protestni skup SDA u Novom Pazaru

Stranka Demokratske Akcije održala je protestni skup u Novom Pazaru "Pravda za Sandžak".

Rukovodstvo stranke izrazilo je veliko nezadovoljstvo trenutnim stanjem u Novom Pazaru, a od Države, kako kažu, traže da obelodani ko je odobrio vlasti u tom gradu velika zaduženja, inspekcijski nadzor nad finansijkim poslovanjem grada i opravdanost zaduženja grada, javlja dopisnik RTS-a .

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća, Sulejman Ugljanin, naglasio je da Država mora da u manjinski Akcioni plan uvrsti zvanične predloge Bošnjaka i drugih manjina u Srbiji, a da će od Evropske unije tražiti da ne prihvati Akcioni plan ukoliko se predlozi Bošnjaka ne usvoje.

Predsednik izvršnog odbora Stranke Demokratske akcije i narodni poslanik u Skupštini Srbije Enis Imamović, pozvao je "Državu da stane na put kriminalu i kriminalcima koji vode Novi Pazar" i podvukao da "skupom brane ustavni poredak i evropsku perspektivu".

Skupu se obratio i predstavnik Bošnjačke Demokratske Zajednice, Admir Muratović. Ta stranka bliska je muftiji Muameru Zukorliću, a sa Ugljaninovom Strankom Demokratske Akcije čini opoziciju u Skupštini grada Novog Pazara.

broj komentara 0 pošalji komentar