Sednica Glavnog odbora SNS-a

Srpska napredna stranka održaće sednicu Glavnog odbora na kojoj će, prema najavama iz stranke, biti reči i o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Iz SNS-a je najavljeno da će predsednik stranke i premijer Aleksandar Vučić zatražiti od većine članova Glavnog odbora da u periodu i pre Skupštine SNS, zakazane za 13. februar, ima pravo da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Vučić je 14. januara rekao da su vanredni parlamentarni izbori moguća opcija, da će odluku doneti uz konsultacije sa predsednikom države i članovima GO, ali da se neće rukovoditi stranačkim ineresima.

Vučić je rekao i da su vanredni izbori bolja opcija od veće rekonstrukcije koju bi želeo da sprovede, a kao jedini razlog protiv održavanja opštih izbora naveo je da bi možda na kratko prekinuli reforme.

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović rekao je da je sednica Glavnog odbora stranke zakazana u cilju pripreme skupštine partije, ali nije isključio mogućnost da se razgovara i o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnim izborima.

Kako je saopšteno iz SNS-a, članovima će se na početku obratiti predsednik stranke i taj deo sednice će biti otvoren za javnost, a posle toga sednica će biti zatvorena.

Po završetku sednice, predviđene su izjave za medije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 17. jan 2016, 11:41)
anonymous [neregistrovani]

Ovaj put cisto

bez koalicija