Vasin: Formiraćemo demokratski blok za Vojvodinu

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin rekao je da će ta stranka u Vojvodini, zajedno sa velikim brojem nevladinih organizacija, nacionalnih zajednica i stranaka, formirati demokratski blok koji će se zalagati za vrednosti Vojvodine.

Miroslav Vasin kaže da je neophodno formiranje saveza sa kojim će DS izaći na izbore "protiv onih političkih opcija koje su u Skupštini Vojvodine glasale za ukidanje njenih nadležnosti, ukidanje Elektrovojvodine, koje su podržale Zakon o poljoprivrednom zemljištu i koje su glasale protiv toga da pripadnici nacionalnih zajednica i njihova deca mogu da polažu prijemne ispite na fakultetima na svojim maternjim jezicima".

"Sigurni smo da će predstojeći Pokrajinski izbori biti izbori za ovakvu ili onakvu Vojvodinu, za Vojvodinu kakvu je mi vidimo ili za Vojvodinu kakvu je vidi Srpska napredna stranka", rekao je Vasin u prostorijama subotičkog odbora DS-a predstavljajući izborni program "Novi dnevni red za Srbiju".

Vasin je dodao da će se protiv "takve Vojvodine boriti i protiv takve Vojvodine kakvu je oni vide pokušaće da okupe sve demokratske opcije koje deluju na teritoriji pokrajine".

Demokratska stranka je inicijator sastanka koji će biti održan 19. januara u Beogradu, a na kojem će se razgovarati o načinima zajedničke saradnje sa budućim strankama i nevladinim organizacijama.

Inicijativu su do sada prihvatili Socijaldemokratska stranka i Liberalno-demokratska partija.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 15. jan 2016, 23:14)
anonymous [neregistrovani]

vrednosti

A zasto se u Nemackoj i ostalim ozbiljnim drzavama prijemni polazu iskljucivo na jednom jedinom jeziku, naime zvanicnom u toj drzavi. Samo kod nas postoje besmislenosti sa vise jezika. Zato i propadamo. Zamislite da se u Nemackoj polaze prijemni na turskom. Cuj ga...