Pajtić: Oko 20 stranaka na sastanku opozicije u utorak

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je oko 20 stranaka pozvano na dogovor o zajedničkom opozicionom bloku u utorak, 19. januara i da nijedna od tih stranaka nije odbila poziv.

"Koliko znamo, doći će svi. Pozitivna vest je da su LDP i SDS prihvatili tu vrstu inicijative i mi ćemo sa zadovoljstvom biti domaćini u utorak", rekao je Pajtić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naveo da je jedini uslov za stranke da neće ući u koaliciju sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem ni pre ni posle izbora.

"Toliko se zlo nadvilo nad Srbijom da punog srca, sa čistim namerama i praznog papira ulazimo u razgovore, sa najboljom voljom da se dogovorimo kako da smenimo Aleksandra Vučića i taj režim", dodao je lider DS-a.

Naveo je da je DS svesna da sa oko 11 odsto ne može sama da pobedi Vučića.

"Nemamo ništa protiv Aleksandra Vučića kao čoveka. Nek je on živ i zdrav, ali ne treba da vodi državu, jer očito to ne ume i uveo je jedan princip koji je neprihvatljiv, a to je koncentracija vlasti u jednim rukama. Da su to najbolje ruke na svetu, to je potpuno neprihvatljivo i zato moramo da menjamo i ekonomski i politički sistem u Srbiji", rekao je Pajtić.

Upitan da li je uslov za opoziciju da on bude kandidat za premijera, Pajtić je odgovorio da to nije bitno, jer prvobitna ideja mora biti da pobede na izborima i smene Vučićev režim.

DS je pozvala sve stranke koje ne žele da sarađuju sa Vučićem i koje su proevropski orijentisane, kao i programski slične sa DS-om da zajedno nastupaju na narednim izborima, ali da potpišu da neće sarađivati sa SNS nakon izbora.

Dragan Šutanovac je ranije rekao da poziva premijera Vučića da spreči nasilje u Srbiji koje se širi kao "metastaza karcinoma", jer će se tako dobiti uređeno društvo u kome će na izborima u aprilu moći da se "smeni loša vlast koja ništa ne čini za građane".

broj komentara 76 pošalji komentar
(utorak, 19. jan 2016, 00:39)
anonymous [neregistrovani]

Menice

Da nece Pajtić da traži i menice kao garanciju.

(petak, 15. jan 2016, 23:28)
Jana [neregistrovani]

O DS-u

Pričamo jedno, radimo drugo. Njihovo je vreme obeležila borba za lični interes, a građani će se već nekako i sami snaći.

(petak, 15. jan 2016, 22:53)
laufer [neregistrovani]

stranka na sastanku

Narod se razocarao jer rezultata nije bilo s obzirom na kredite sa abnormalnim kamatama koje treba vratiti..Nemate nikakve sanse ni sa bilo kojim ujedinjenjem jer je poverenje gradjana prokockano.

(petak, 15. jan 2016, 22:50)
gagi [neregistrovani]

izbori

Jednostavno te stranke nebi prešle cenzus pa moraju da se udružuju kako bi prešle izborni prag.

(petak, 15. jan 2016, 22:50)
Petar [neregistrovani]

Dzabe ujedinjenje

Nije mi jasno, šta misle da postignu kada se ujedine? Vladali su tolike godine i napretka nije bilo. Mogu da se ujedinjuju koliko hoće, ali narod će da izabere najbolje!

(petak, 15. jan 2016, 22:38)
anonymous [neregistrovani]

Opozicija

Kada se celina raspori na komadice ona nikad vise ne moze biti celina.

(petak, 15. jan 2016, 21:43)
mile [neregistrovani]

dzaba

Svi zajedno iz opozicije imaju 9.3% podrške naroda.

(petak, 15. jan 2016, 21:11)
mica [neregistrovani]

ruza

Dzabe Pajticu , moze da vas ima i 120, vasa politika je vec vidjena i njome ste sve upropastili, zato bi neko to hteo ponovo!

(petak, 15. jan 2016, 21:02)
Jelena [neregistrovani]

Bal vampira

Džaba vam momci,moji sinovci,džaba vam dobre volje.......

(petak, 15. jan 2016, 20:58)
Maki [neregistrovani]

Пајтић: Око 20 странака на састанку опозиције у уторак

Nikakav sastanak Pajtiću više ne može pomoći.