Vulin: Veoma dobri rezultati posete Rogozina Srbiji

Ton posete potpredsednika vlade Ruske Federacije Dmitrija Rogozina bio je izuzetno prijateljski, a rezultati posete su veoma, veoma dobri, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vilin je, prilikom posete Domu "Duško Radović" u Nišu, rekao novinarima da je iskreno zadovoljan posetom Rogozina, jer se, umesto priznavanja Kosova, govorilo o helikopterskom centru.

"Za mene je to dobro", rekao je Vulin i naveo da Rogozin nije od Srbije tražio da prizna Kosovo, da promeni spoljnu politiku i da prestane sa procesom i približavanja EU, ali i zadržavanja politike da se Ruskoj Federaciji ni na koji način i nigde ne uvode sankcije, niti se kvare odnosi.

"Rogozin nije od nas tražio da glasamo o rezoluciji o Srebrenici, gde bismo bili proglašeni genocidnim narodom, da priznamo da Kosovo treba da bude u Unesku, da promenimo na bilo koji način svoju politiku. Naprotiv, iskazao je maksimalno poštovanje prema politici koju vodi vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić", istakao je Vulin.

Govoreći o eventualnim parlamentarnim izborima, Vulin je ponovio stav, kako je naveo, još od prošle godine, da smatra da su Srbiji potrebni parlamentarni izbori, odnosno izbori na svim nivoima, te da misli da je dobro da Srbija dobije priliku da odgovori na pitanje da li hoće da se nastavi politika koja se sada vodi.

"Da li želi politiku koja neće uvoditi sankcije Rusiji, ali imaće dobre odnose sa EU, da li je to politika jedne ozbiljne, odgovorne, štedljive države, koja se ne ulaguje nikome, ali koja i te kako vodi računa i o socijalnom programu i o svakom segmentu gde je pomoć zaista potrebna", rekao je Vulin.

Vulin ističe da ne može da utiče na odluku, jer, kako kaže, nije većinski partner, ali i da lično i politički Aleksandar Vučić ima njegovo poverenje i da veruje u kvalitet njegove procene.

"Srbiji su potrebni izbori na svim nivoima"

Ministar Vulin izjavio je u Nišu da su Srbiji potrebni izbori na svim nivoima.

Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista, člana vladajuće koalicije, rekao je da je pitanje prevremenih parlamentarnih izbora pitanje za predsednika Vlade Srbije, ali da je njegov lični stav još od prošle godine da su izbori potrebni.

"Mislim da je dobro da Srbija dobije priliku da odgovori na pitanje da li želi politiku koju sada vodimo. Da li želi politiku koja neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji, a imaće dobre odnose sa Evropskom unijom", rekao je Vulin.

Vulin je istakao da građani Srbije treba da odgovore da li su za politiku jedne odgovorne, ozbiljne i štedljive države koja se ne ulaguje nikome.

"Ne mogu da utičem na odluku o izborima jer nisam većinski partner u Vladi. Aleksandar Vučić ima moje i lično i političko poverenje i verujem u kvalitet njegove procene", naglasio je Vulin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво