Odgovor Stanislave Pak hrvatskom ministru odbrane

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u poslednjem ratu na prostoru Jugoslavije učestvovao kao građanin i u to vreme je pripadao opoziciji, izjavila je savetnica predsednika za medije Stanislava Pak.

Pak je, u odgovoru odlazećem hrvatskom ministru odbrane Anti Kotromanoviću, poručila da Nikolić tada ni na koji način nije mogao da utiče na to da li će rata biti i koliko dugo će on trajati.

Kotromanović je, naime, juče rekao da su "Vučić, Nikolić i Dačić bili prvaci u vođenju četiri rata na prostoru bivše Jugoslavije".

"Ako toliko žele da se bave prošlošću, hajde da se vratimo na Jasenovac, dečje logore, masovna prinudna pokrštavanja i egzodus Srba, zlodela nad decom i starima, nerasvetljene slučajeve nestalih", navela je Pak za Večernje novosti.

Pak je podsetila da je Nikolić izjavio da Srbija neće ulagati novac da bi napadala Hrvatsku.

"Priče o naoružavanju počele su u Hrvatskoj. Neshvatljivo je da se, kad su stanovnici u regionu suočeni sa egzistencijalnim problemima, potežu priče o naoružavanju, a neće biti rata", rekla je savetnica predsednika.

Politika državnog vrha Srbije usmerena je na saradnju i stabilnost u regionu, rekla je Pak i dodala da niko ne treba da očekuje da Srbija na zveckanje oružjem stavi vrat svojih građana na panj i sačega egzekuciju.

"Nije jasno šta je svrha provokativnih izjava pojedinih političara u Hrvatskoj? Zašto se konstantno bave prošlošću i korišćenjem zamene teza, pa od žrtve prave agresora", zapitala je Stanislava Pak.

broj komentara 8 pošalji komentar
(četvrtak, 14. jan 2016, 16:18)
anonymous [neregistrovani]

Jasno ...

... a i dobro formulisano.

(četvrtak, 14. jan 2016, 14:10)
anonymous [neregistrovani]

Čemu ovolika pažnja

U "Lepij Njinoj" vec 20 i više godina važi pravilo da što više napadaš Srbe to si popularniji. Ja ne znam zašto se toliko pridaje pažnja jednom čoveku koji nema ni osnovno kućno vaspitanje, jer da ga ima ne bi se bavio provociranjem drugih. Mislim da izjave dotičnog hrvatskog ministra nisu vredne prostora na sajtu naseg javnog servisa.

(četvrtak, 14. jan 2016, 14:09)
anonymous Lala [neregistrovani]

"Neshvatljivo" ?

Itekako shvatljivo jer glavni cilj nasih komsija upravo i jeste bez obzira na istinu koju svi osim Hrvata znaju , Srbe prikazati kao "Agresora" a njih kao "hrabre borce za slobodu" da bi iduca pokoljenja znala "pravu istinu" ili "neistinu" kada su Srbi u pitanju .

(četvrtak, 14. jan 2016, 13:16)
anonymous [neregistrovani]

Србија има алтернативу а Хрватска не

Зашто би се бавили хрватском која је увек на страни наших агресора . Ми имамо о чему да мислимо : треба оздрављивали нашу државу све остало су сањарења

(četvrtak, 14. jan 2016, 11:38)
anonymous [neregistrovani]

zbogom

EU za Srbiju ,ostali smo ni na nebo ni na zemlju.

(četvrtak, 14. jan 2016, 11:17)
anonymous [neregistrovani]

reakcije

Ako je kako kako kazu suvereno pravo Hrvatske da odlucuje o svojem naoruzanju,onda je i suvereno pravo Srbije da na to reagira bez obzira da li je to nervozno,u strahu ... sto ih za to boli glava.Verovatno se radi o tome da su Srbi u reakcijama pogodili u sridu...

(četvrtak, 14. jan 2016, 11:09)
anonymous [neregistrovani]

lazi

lazi,izvrtanje cinjenica i zamene teza su konstanta hrvatske politike,bez obzira koje su politicke opcije na vlasti.Kotromanovic je bio sudionik etnickog ciscenja Srba u Krajini,a optuzbama i prozivanjem Vucica,Nikolica i drugih zele samo da odvrate pozornost sa svojih zlocina.

(četvrtak, 14. jan 2016, 11:04)
filaberza [neregistrovani]

rat

Hrvati mogu da rade šta hoće. Mogu da se naoružavaju mogu i da ratuju. Mogu da isceniraju (bar to umeju) problem sa Srbijom. Šta može Srbija. Srbija je pokazala da ne može ništa. Oba naroda mogu da posluže Amerima i Rusima kao bojno polje. Idealni smo za to. Koja politika to može da spreči ?