Rogozin: Rusija želi u Srbiji servisni centar za helikoptere

Potpredsednik Vlade Ruske Federacije zadužen za naoružanje Dmitrij Rogozin rekao je da bi Moskva htela da u Srbiji postoji međunarodni ili barem regionalni servisni centar za popravku helikoptera ruske, sovjetske proizvodnje, bilo vojnih ili civilnih.

"Naša ponuda da se napravi servisni centar za helikoptere ne tiče se samo vojnih pitanja. Potrebni su razni helikopteri, uključujući i civilne. Mi bismo hteli da u Srbiji postoji međunarodni ili barem regionalni servisni centar za popravku helikoptera ruske, sovjetske proizvodnje. Bez obzira na to kakvih, vojnih, civilnih", rekao je Rogozin u intervjuu Sputnjiku.

Rusiji se, naveo je Rogozin, takođe obraćaju zemlje NATO-a za dozvolu za remont helikoptera koje one imaju u sastavu svog naoružanja.

"Čak i Amerikanci imaju naše helikoptere. Nedavno smo SAD prodali dvadesetak helikoptera koje će oni potom isporučiti Avganistanu, jer avganistanski piloti kažu da ne postoji ništa bolje od ruske helikopterske tehnike, imajući u vidu njihove složene klimatske i borbene uslove", istakao je Rogozin.

Dodao je da zato Rusija i želi da u Srbiji bude servisni centar koji ne bi imao samo vojnu namenu nego opštu, civilnu.

Na pitanje da li je moguće da Rusija otvori vojnu bazu u Srbiji, potpredsednik Vlade Ruske Federacije je odgovorio da je to pitanje za Beograd.

"To uopšte nije pitanje za nas, to je pitanje za Srbe – kako vi smatrate da je neophodno da osigurate, obezbedite vašu bezbednost", zaključio je Rogozin.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво