DSS i Dveri zajedno na izbore

Demokratska stranka Srbije i Dveri potpisali su u Beogradu sporazum o zajedničkim političkim aktivnostima i učešću na izborima.

Sporazum su potpisali lideri dve stranke, Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović.

Predsednica DSS-a ocenila je da su Srbiji potrebne promene i da je ključ za njihovo sprovođenje raspisivanje parlamentarnih izbora.

"Sporazum se odnosi na predstojeće lokalne i pokrajinske izbore, a istovremeno počinjemo borbu za raspisivanje parlamentarnih izbora, jer su oni ključ promena. Želimo kadrovske promene, ali suština je da dođe do promene politike u Srbiji", rekla je Rašković Ivić.

Prema njenim rečima, s obzirom na to da je oko 50 odsto građana protiv ulaska Srbije u EU i NATO, cilj saradnje DSS-a i Dveri nije prelazak cenzusa već "pobeda i potpuna promena politike".

Sanda Rašković Ivić je dodala da se DSS i Dveri zauzimaju za bliske odnose Srbije i Rusije i da "ono što je Izrael za SAD, Srbija bude za Rusiju".

Govoreći o saradnji sa drugim partijama, predsednica DSS-a rekla je da će patriotski blok, okupljen oko njene stranke i Dveri, prihvatiti sve koji se slažu sa tačkama iz Božićnog proglasa i kojima je "Srbija na srcu".

Predsednik Dveri Boško Obradović istakao je da su porodična, ekonomska i socijalna politika tri stuba na kojima počiva saradnja te stranke i DSS-a.

Obradović je ocenio da građani više neće morati da biraju između SNS-a i DS-a, između kojih, kako je naveo, nema razlike, kao i da će patriotski blok predstavljati veliko iznenađenje na svim nivoima izbora.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 12. jan 2016, 14:48)
anonymous [neregistrovani]

proglasi, samo proglasi

Znaci, spremni ste i na saradnju sa KP Joske Broza buduci da se i oni, u vecini slucajeva, slazu sa vasim Bozicnim proglasom.