Obradović i Stefanović, ko je (ne)pravedno osumnjičen

Nezavisno udruženje novinara Srbije podnosi prijavu protiv Nebojše Stefanovića da bi se, kažu, utvrdilo kako je ministar unutrašnjih poslova saznao da će biti objavljene informacije da je policija pratila jednu novinarku. Konferenciju za medije, u organizaciji NUNS-a, obeležila je oštra rasprava prisutnih sa urednikom "Informera" Draganom J. Vučićevićem. Oglasio se i Stefanović, koji poručuje da se odazvao pozivu nadležnih organa i da je spreman da trpi posledice ako se pokaže da se oglušio o zakon.

Kako je ministar saznao da će Nezavisno udruženje novinara Srbije objaviti da je policija pratila jednu novinarku, i kako je saznao za razgovor pripadnika MUP-a i predsednika NUNS-a Vukašina Obradovića, samo su neki od odgovora koje to udruženje očekuje od tužilaštva.

"I da, takođe, utvrde da li sam u ovom periodu bio praćen ili prisluškivan i po kom osnovu", rekao je Obradović. 

Smatra da Stefanovićeva izjava izaziva ozbiljnu zabrinutost i "otvara nekoliko ključnih pitanja". "Kako ministar zna da je reč o neosnovanim prijavama i navodima ako tužilaštvo o tome tek treba da odlučuje, da ne pominjem da konačnu reč eventualno daje sud", istakao je Obradović.

Do žučne rasprave došlo je posle insistiranja Dragana J. Vučićevića iz Informera da se otkriju imena podnosilaca krivične prijave protiv ministra Stefanovića. Tvrdi da je pripadnik MUP-a, koji je podneo prijavu, poznat po lažnom prijavljivanju. Osvrće se i na rad novinarke.

"Da li je ona u poslednjih nekoliko godina objavila ijednu ekskluzivu. Molim vas, recite mi. Jednu naslovnu stranu da li je imala, zbog čega bi je neko pratio. Ovo je šuplja priča sa svih strana", rekao je Vučićević.

Nemanja Pantić iz Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a obelodanio je večeras da je lično ministru Stefanoviću preneo informaciju da će predstavnik jednog novinarskog udruženja izaći i javno saopštiti da je jedna novinarka bila praćena. 

Prethodno je Stefanović saopštio da se sve odvija kao što je rekao. Za njega je to dokaz da je bio u pravu kada je najavio lažne prijave protiv MUP-a.

"Ja sam se u međuvremenu odazvao pozivu nadležnih. Dao izjavu u vezi sa predmetom krivične prijave koja mi se stavlja na teret i tu istragu ne vodi MUP već drugi državni organi u saradnji sa tužilaštvom, a nakon toga očekujemo da će se tužilaštvo oglasiti i reći šta se desilo. Ukoliko se utvrdi da sam kršio zakon, ja sam spreman da snosim sve posledice, ali isto tako očekujem da će te posledice snositi oni koji su me lažno prijavili ukoliko se utvrdi da su ove krivične prijave bile lažne i netačne", saopštio je Stefanović.

Stefanović je u petak, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da će se narednih dana u javnosti plasirati priča o praćenju jedne novinarke.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво