Stojanović: Sramno skrnavljenje hrama u Prištini

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović najoštrije je osudio skrnavljenje hrama Hrista Spasa u Prištini, koje je, kako navodi, počinila grupa demonstranata tokom jučerašnjeg protesta.

Branimir Stojanović smatra da je takvo ponašanje sramno i necivilizovano, ali da je sramno i to što je, kako dodaje, policija mirno posmatrale demonstrante dok su ulazili u hram.

"Urinirati u svetinji je sramno, necivilizovano, vandalsko ponašanje", naveo je Stojanović u pisanoj izjavi.

Kako ističe, srpske svetinje se na KiM stalno skrnave, ali posebno taj hram nekome mnogo smeta, jer je najčešće na meti vandala.

Zbog toga je, smatra Stojanović, neophodno da se oko hrama podigne ograda što pre i da se počinioci sramnih i necivilizovanih dela spreče da dalje skrnave hram.

"I mirno posmatranje demonstranata od strane policije, dok ulaze u hram i vrše nuždu je takođe sramno", naveo je Stojanović.

Podsećajući da je taj hram mnogo puta do sad skrnavljen, Stojanović je istakao da počinioci nikada do sad nisu pronađeni, a da se juče sve dogodilo naočigled policije.

Stojanović je zato pozvao i kosovskog ministra policije da preduzme kaznene mere protiv službenika policije koji svojim nečinjenjem omugućavaju nesmetano vršenje krivičnih dela.

"Vandalima se jednom mora stati na put", zaključio je Stojanović.

broj komentara 12 pošalji komentar
(nedelja, 10. jan 2016, 23:42) - anonymous [neregistrovani]

Kazne

Nasi predstavnici na Kosovu, moraju da se izbore za to da prestupnici budu nastroze kaznjeni (novcano),a oni koji su bili zaduzeni za bezbednost da ruku pod ruku sa prestupnicima da ociste hramove i sveta mesta.Novac od kazni treba uloziti u obnavljanje svetih mesta.Ukoliko vlast nece to da ispuni,tuziti je sve do Strazbura.Kada budu uspeli sa jednom pozitivnom presudom, nadalje bi trebalo da ide kao na traci.Divljake mozes da urzumis samo ako ih lupis po dzepu i potom nateras da rade gratis za drustvo.

(nedelja, 10. jan 2016, 23:33) - Miki [neregistrovani]

Vlada da reaguje

Vlada hitno da reaguje.Da je ovo Srbin u dzamiji uradio bilo bi na CNN na BBS na EURONEWS na svim mogucim TV stanicama prestavili bi nas kao necivilizovane.

(nedelja, 10. jan 2016, 23:16) - Ponosna Srpkinja [neregistrovani]

Sta vise reci ....

Njima nije dobro koliko nas mrze!

(nedelja, 10. jan 2016, 22:06) - anonymous [neregistrovani]

Sramota

Pa ocigledno da ne postuju ni svoju veru kada se tako ponasaju.

(nedelja, 10. jan 2016, 21:30) - anonymous [neregistrovani]

ja

nikada nebih ovo ucinio u dzamiji,katedrali,sinagogi ili bilo kakvom hramu jer Bog je jedan I u njegovu cast su hramovi podizani a religije su samo interpetacija Gospoda u razlicitim delovima sveta.Dakle ne cinite to jer prljate svoju dusu na najgori moguci nacin I oprosta nema.

(nedelja, 10. jan 2016, 20:55) - Borko [neregistrovani]

Stoka

To normalan covek ne radi-to 

(nedelja, 10. jan 2016, 17:50) - anonymous [neregistrovani]

Nikad ne zaboravi

Vi I dalje pozivajte gradjane da se vrate na Kosovo,a policija sve vandale siptarske mirno gleda. Ja sam se borio 1999 na Kosovo i ovakve vesti ne mogu da slusam.Sto pre treba da se vrati nasa policija I vojska na Kosovo kao sto je dogovoreno Rezolucijom 1244.Zastitite nase gradjane vec jednom,a ne samo da saljete protesne note.Kazite STOP siptarima.

(nedelja, 10. jan 2016, 17:47) - dannyfischer [neregistrovani]

sve mi ovo znamo

odavno..nista novo..I ove izjave za srpske medije od strane zamenika nista novo nece doneti..nego gospodo pripremite ili pronadjite video...posaljite na adresu un,eu,saveta evrope,unesco,nezavisnim medijima u zemljama eu,ruskoj federaciji,gospodji le pen,vodji laborista u uk,rt I svim ostalima koji mogu pomoci prvenstveno srpskom narodu na KiM a I Srbiji...

(nedelja, 10. jan 2016, 17:14) - anonymous [neregistrovani]

Ne znam

Kako bi se oni osecali kad bi nas nekoliko huligana ushli u njihovu najvecu dzamiju u Pristini i vrsili nuzdu u njoj? Njihov bog im to dozvoljava, a nash Bog to nikada ne bi dozvolio i kaznio bi takve budale.

(nedelja, 10. jan 2016, 17:12) - anonymous [neregistrovani]

monstrumi

Njima je Bog mozak vidno oskrnavio ............