Dačić: Kotromanović izmišlja zbog nervoze

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačića poručio je, povodom izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića, da će Srbija nastaviti da insitira na miru u regionu, ali da će braniti svoje nacionalne interese.

Dačić je naglasio da „nema većeg pokazatelja nervoze, od potrebe da se izmišlja“, a upravo tu potrebu pokazao je hrvatski ministar, kada je, kako navodi, izmislio da su premijer Aleksandar Vučić i on bili visoki zvaničnici vlasti u vreme rata u Hrvatskoj.

„"Zato bi gospodin tehnički ministar mogao da razmisli zbog čega je nervozan. Zbog nekadašnjeg rata ili zbog jasnog odgovora Srbije na njegove ratnohuškačke izjave. No, bez obzira na to šta je razlog, mogu samo da mu poručim da će Srbija nastaviti da insistira na miru u regionu, ali i da će braniti svoje nacionalne interese"“, istakao je Dačić u saopštenju.

Dačić je ukazao da Hrvatska i Srbija znaju da prepoznaju lažne patriote, da im zahvale, i da idu napred ka miru i saradnji u kojoj će svako zveckanje oružjem biti nepotrebno.

Kotromanović je, u svojoj reakciji na saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Srbije povodom njegove ranije izjave o nabavci naoružanja za hrvatsku vojsku, tvrdio da je „četiri ratna sukoba (Slovenija, Hrvatska, BiH i Kosovo) inicirala tadašnja vlast u Srbiji, u kojoj su Dačić i Vučić bili visoki zvaničnici.

"„I zato mi je danas lično drago da čujem da se zalažete za mir i stabilnost regiona", naveo je Kotromanović.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 10. jan 2016, 11:16)
Чича из Шумадије [neregistrovani]

Чему то, упуштати се у дијалог

Дачић би морао да зна и препозна овај маркетинг одлазећег Котроманића, значи, није вредан коментара, задњи трзаји да докаже лојалност свој држави, провидно Дачићу, не наседај на то...
Ми срби, упорно се надамо да ће нас хрвати прихватити као брата, комшију, која гадна заблуда....

(subota, 09. jan 2016, 19:31)
anonymous [neregistrovani]

Dacic...

...morao bi da se ponasa diplomatski...da ne nasjeda na ,sracunate,provokacije,mozda je i ovo sve planirano poonoj,zavadi pa vladaj...(Dacic,u politici dugo je a ima i savjetnike,u interesu Srbije,Srba,orao bi to...ako nista drugo oruzja ima u Rusiji)