Đurić: Ramin san bi bio noćna mora celog regiona

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je povodom fotografije koju je albanski premijer Edi Rama postavio na Fejsbuk profilu sa zajedničke sednice vlada Albanije i Kosova pod sloganom "Jedna zemlja - jedan narod - jedan san", navodeći da je dobro što to ostaje samo Ramin san.

Đurić je istakao da takve provokacije o prekrajanju granica na Balkanu ne doprinose razvoju normalizacije odnosa, već samo ugrožavaju krhku stabilnost u regionu. 

"Dobro je što će ostati san, da ne postane noćna mora regiona", rekao je Đurić.

Prema Đurićevim rečima, Srbija nikada neće dozvoliti da Rama i Hašim Tači te snove dosanjaju.

"Pitam se samo kako bi EU i UN reagovali kada bi, na primer, na svojoj Fejsbuk stranici premijer Srbije objavio sličan komentar za razne druge teritorije na Balkanu", prokomentarisao je direktor Kancelarije za KiM.

Rama je, prvog dana ove godine, na Fejsbuk profilu postavio fotografiju sednice održane krajem 23. marta prošle godine, a na kojoj su oko okruglog stola okupljeni premijeri i ministri albanske i kosovske vlade. U sredini se nalazi zastava Albanije, a Rama je fotografiju postavio na svom Fejsbuk profilu proglasivši je najboljom fotografijom u 2015. godini.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 09. jan 2016, 11:44)
Rade [neregistrovani]

nocna mora

SAD, NATO i EU su taj program vec davno napravili a Rama nije mogao cekati da radosti iznese.