Stefanović: Bezbednosne strukture rade punom parom

Snažne bezbednosne snage se nalaze na jugu zemlje i neće dozvoliti da dođe do nečega, a svi koji misle da će Srbija biti lak plen, grdno su se prevarili, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Sve naše bezbednosne strukture rade punom parom. Zajedno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, BIA i našom Službom za borbu protiv terorizma formirali smo štab koji svakodnevno zaseda i kontroliše sve što se dešava na našoj teritoriji", istakao je Stefanović u intervjuu Sputnjiku.

Bezbednosne strukture Srbije su, dodao je Stefanović, zainteresovane za lica koja su bila u borbi na strani Islamske države i koji su se vratili u zemlju.

"U skladu sa zakonom obavljamo strogu kontrolu svih osoba za koja mislimo da mogu biti bezbednosni izazov za Srbiju. Pojačana je kontrola nad migratornim talasima lica koja prolaze kroz Srbiju, jer uvek postoji opasnost da su neki od njih potencijalni teroristi", istakao je Stefanović.

Napomenuo je da Srbija ima dobru saradnju sa zemljama u regionu i drugim državama, pošto je "vrlo važno da i oni koji pomažu tim ljudima budu procesuirani, jer je to najbolji način borbe protiv Islamske države".

Na pitanje o najavljenoj reorganizaciji policije i otpuštanju jednog broja njenih pripadnika, Stefanović je odgovorio da će svako ko bude u programu racionalizacije dobiti otpremninu predviđenu socijalnim programom.

"Što se tiče reorganizacije policije, nakon usvajanja novog zakona o policiji, koji će se, verujem, u januaru naći pred poslanicima, ojačaćemo organizacione jedinice koje su nosioci borbe protiv korupcije i kriminala, ali i unutar MUP, poput Sektora unutrašnje kontrole", rekao je Stefanović.

Stefanović je naveo da je tokom 2015. godine policija u Srbiji otkrila više od 2.000 krivičnih dela sa elementima korupcije, što je za oko deset odsto više nego 2014.

"Koliko god neki pokušavali da omalovaže rad policije, mislim da je rezultat koji je napravljen u borbi protiv kriminala i korupcije pokazao da ona i te kako zna šta radi i da zajedno sa tužilaštvom pravimo rezultate kakvi nisu viđeni u Srbiji prethodnih godina", konstatovao je Stefanović.

"Očigledno ne razumeju da je došlo vreme u kojem nema onih koji su nedodirljivi, da sada tužilaštvo i policija saslušavaju svakoga ko je osumnjičen za krivično delo, a biće privedeni samo oni za koje postoji dovoljno dokaza da se to delo procesuira", naglasio je Stefanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво