Nikolić: Današnja poruka – mir među narodima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je Božić, ističući da je poruka današnjeg dana mir među državama i narodima, te dodao da očekuje da će građanima Srbije sigurno biti bolje.

Tomislav Nikolić je nakon božićne liturgije u Sabornoj crkvi rekao da je jedinstvena poruka današnjeg dana – mir među državama i narodima i mir koji bi čovek trebalo samom sebi da stvori, "a koji smo, neki od nas, dužni da stvaramo ljudima".

"Ako postoji išta što nas ujedinjuje, to je želja da živimo bolje, mirno i da ne prenosimo nijedno svoje ružno i loše osećanje na druge i da svoje muke nosimo sami i uz pomoć svojih prijatelja", rekao je Nikolić novinarima.

Poručio je da uvek treba da imamo nadu i veru da jednog dana mora da bude bolje, a nama u Srbiji će, kako je istakao, sigurno biti bolje.

"Još jednom, potpuno iskreno i sa najvećom radošću - mir Božji, Hristos se rodi", poručio je predsednik Nikolić.

Nikolić je prisustvovao liturgiji koju je služio patrijarh srpski Irinej, koji je nakon službe poručio da smo svedoci velikih stradanja u svetu, te da je narodima u svetu danas najpotrebniji mir.

Upitan da li ima poruku za Dan Republike Srpske, koji se obeležava 9. januara, predsednik je rekao da RS treba da slavi svoj dan.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 07. jan 2016, 21:41)
anonymous [neregistrovani]

Sumnjam

Samo na Božić smo složni i nikad više.

(četvrtak, 07. jan 2016, 16:15)
Robislav- Role [neregistrovani]

Hristos se rodi!!!

Mir i sloga i ljubav medju Srbima!!!

Zivela voljena majka Srbija!!!

(četvrtak, 07. jan 2016, 14:28)
anonymous [neregistrovani]

Hristos se rodi!!!

Mir i sloga medju Srbima!!!! Kada je sloga medju Srbima onda su svi problemi resivi i Srbi mogu sve! Samo slozno i bice sve mnogo lakse. Zivela nasa otadzbina Srbija!!!

(četvrtak, 07. jan 2016, 12:45)
anonymous [neregistrovani]

Hristos se rodi!

Dobro zdravlje, mir i blagostanje našem narodu! Imamo najplemenitiju veru i crkvu, najbolji narod, najlepše i najpametnije momke i devojke, najsladju i najpametniju malu decu, najlepšu zemlju, najbolju klimu i kulturu! Sa srećom u svemu!