Nikolić: Današnja poruka – mir među narodima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je Božić, ističući da je poruka današnjeg dana mir među državama i narodima, te dodao da očekuje da će građanima Srbije sigurno biti bolje.

Tomislav Nikolić je nakon božićne liturgije u Sabornoj crkvi rekao da je jedinstvena poruka današnjeg dana – mir među državama i narodima i mir koji bi čovek trebalo samom sebi da stvori, "a koji smo, neki od nas, dužni da stvaramo ljudima".

"Ako postoji išta što nas ujedinjuje, to je želja da živimo bolje, mirno i da ne prenosimo nijedno svoje ružno i loše osećanje na druge i da svoje muke nosimo sami i uz pomoć svojih prijatelja", rekao je Nikolić novinarima.

Poručio je da uvek treba da imamo nadu i veru da jednog dana mora da bude bolje, a nama u Srbiji će, kako je istakao, sigurno biti bolje.

"Još jednom, potpuno iskreno i sa najvećom radošću - mir Božji, Hristos se rodi", poručio je predsednik Nikolić.

Nikolić je prisustvovao liturgiji koju je služio patrijarh srpski Irinej, koji je nakon službe poručio da smo svedoci velikih stradanja u svetu, te da je narodima u svetu danas najpotrebniji mir.

Upitan da li ima poruku za Dan Republike Srpske, koji se obeležava 9. januara, predsednik je rekao da RS treba da slavi svoj dan.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво