Grgur: Postupak protiv Pajtića po automatizmu, jer je osumnjičen

Vlasnik agencije za obezbeđenje Uglješa Grgur izjavio je da protiv predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića tužilaštvo nije pokrenulo istražni postupak jer se, kako je rekao, protiv Pajtića i trojice policajaca taj postupak vodi po automatizmu, jer su oni osumnjičeni.

Grgur je ispred zgrade Vlade Vojovodine održao konferenciju za novinare, a povodom rešenja koje je juče dobio od Višeg javnog tužilaštva, na njegovu žalbu na odluku Osnovnog tužilaštva u Novom Sadu da odbije prijavu protiv Bojana Pajtića i trojice policajaca Željka Trajkovića, Nenada Aramuša i Branislava Eremića.

Pošto je Grgur za novosadski Dnevnik rekao da je Više tužilaštvo naložilo pokretanje istrage protiv Pajtića, oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu koje je dematovalo da je takva naredba doneta.

Međutim, Grgur je na konferenciji za novinare pokazao rešenje Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu koje je izdato 4. novembra i koje mu je uručeno juče, a u kome, kako je pročitao, između ostalog stoji da se "izdaje obavezno upustvo da se u predmetu pod brojem KT 3504/15 preduzme krivično gonjenje protiv osumnjičenih zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti".

"Ovo je daleko od pokretanja krivičnog postupka, Gospodin Pajtić je doktor pravnih nauka i zna da ne mora da se donese rešenje o pokretanju istrage jer su oni već u tužilaštvu osumnjičena lica i protiv njih može da se vodi skraćeni postupak bez pokretanja krivičnog postupka. Oni nisu prijavljena lica, oni su osumnjičena lica", rekao je Grgur, dodajući da "Bojan Pajtić svoju pravnu veštinu koristi da bi pravno neuke građane zbunio".

Tvrdi da on ima dokaze za ono za šta je podneo krivičnu prijavu, naglasivši da Više tužilaštvo ne bi ni usvojuilo njegov prigovor da ne postokje dokazi.

Prema njegovim rečima, pomenuta trojica policajaca su ga uznemiravala, pretila telefonom, pre nego što je 2008. godine uhapšen zajedno sa tadašnjim članom DS-a, a danas funkcionerom SNS-a Goranom Kneževićem i da neke od tih razgovora ima i snimljene u svom telefonu.

"Ja ovde ne prozivam ni DS niti bilo koga drugog, ja imenom i prezimenom prozivam ljude koji su mi naneli zlo i uništili mi život, a to je Bojan Pajtić i ovi policajci", naglasio je Grgur.

Na pitanje novinara da li je direktno od Pajtića dobijao pretnje, Grgur je rekao da nije.

"Nije bitan onaj ko je izvršio krivično delo već onaj ko je nalogodavac, a sve indicije pokazuju da je Pajtić naručilac tog dela", naglasio je Grgur, dodavši da iza njega ne stoji ni jedna politička stranka.

broj komentara 0 pošalji komentar