Jusufspahić: Turska nije sama odlučila da obori ruski avion

Muftija Muhamed Jusufspahić, novoimenovani ambasador Beograda u Saudijskoj Arabiji, misli da Turska nije sama odlučila da obori ruski borbeni avion iznad Sirije.

"Mislim da nije. Turska je članica NATO-a. Ne znam odakle stižu ta naređenja. Stvari su logične, stvari će se menjati kada se bilo ko sa obe strane prvi seti Boga", rekao je Jusufspahić za beogradsku redakciju Sputnjika.

Jusufspahić, inače, kaže i da je muslimanima u Srbiji veoma bitno da odnosi Turske i Rusije budu što bolji.

"Treba učiniti sve da se Bog ne izda, da se taj odnos izmiri. Mi smo za to zainteresovani, to sam kazao (turskom premijeru Ahmetu) Davutogluu, a ovo što je on sutradan rekao Nikoliću, ide ka našim željama. Znači da smo počeli da krčimo tunel", rekao je Jusufspahić.

Prema njegovim rečima, druga važna stvar koju ne smeju da zaborave ni jedni ni drugi, u Rusiji živi 20 miliona muslimana, to ne smeju da zaborave ni hrišćani, a posebno muslimani, gde god da žive.

"Ono što je Putin rekao, da sa 20 miliona muslimana on može da bude, ne posmatrač u Organizaciji islamske konferencije, već član, u pravu je. U pitanju je 20 miliona ljudi, neke zemlje imaju po četiri-pet, ovo je šest puta više. To što je Putin rekao jeste istina i na tom tragu treba ostati", rekao je muftija Jusufspahić.

broj komentara 12 pošalji komentar
(sreda, 06. jan 2016, 02:29) - anonymous [neregistrovani]

Politika ...

...je veliki izazov i ne treba osudjivati nekoga koji ostavi religiju i pocne se baviti politikom i time razocara vernike koji su ga verno slusali i gledali jedno bice sa postovanjem. Ali on nije jedini koji se ostavio svoga posla koji se ticao sire javnosti a mi znamo koji su to, lekari, koji su mogli spasiti mnogo bolesnih, knjizevnici koji su razocarali svoje citaoce, kako one male, tako i odrasle osobe koji su, svi do jednog ostali bez svog pisca koji je nestao u politicke vode.
Sada se pitam ako su sve te osobe koje su se opredelile da napuste svoju dosadasnju praksu, za koju su skolovani, kako ce oni moci biti dobri politicari, kao amateri, jer niko od njih nije isao na neke skole politickog smera. Ako nisu onda su oni cisti amateri za politiku ili za politiku ne treba imati neko obrazovanje?
Ipak, kako god bilo politika se, ipak najbolje isplati kao - zanimenje, ako tako moze covek da se izrazi ....

(utorak, 05. jan 2016, 21:51) - Бачванин [neregistrovani]

Свака част

Овај човек завређује сваку пажњу!
Одудара од стереотипа ... само "верског".
Било које да је вере, ја верујем у њега и у боље сутра, само да је више таквих!

(utorak, 05. jan 2016, 20:29) - Viki [neregistrovani]

?

Koji deo niste razumeli? On je sad ambasador i ima pravo da istupa "izvan vere."

(utorak, 05. jan 2016, 20:25) - Stevan [neregistrovani]

Crkva i drzava

Mislim da nije u redu da religiozni vodja bude ambasador. Sta je sa odvojenoscu crkve i drzave?

(utorak, 05. jan 2016, 19:59) - anonymous [neregistrovani]

Posten, iskren, pametan i pobozan, za svaku pohvalu

Veoma plamenit covijek. Steta sto nisu bile ovako razumne politicke i vjerkse vodje devedesetih.

(utorak, 05. jan 2016, 18:52) - anonymous [neregistrovani]

vera

Mesa se u politiku.Muftija

(utorak, 05. jan 2016, 17:54) - Dragan RV [neregistrovani]

Hvala Bogu

Evo ja jesam nacionalista i to ortodoksni, ali nisam sovinista, uz svoju naciju postujem i drugu naciju (kaze se , ko ne postuje svoje ne moze postovati ni tudje) i hvala Bogu da imamo ovakvog coveka sa druge strane, ne samo koji ce da nas miri, vec koji ce nas toliko s bliziti, amin Boze

(utorak, 05. jan 2016, 16:09) - anonymous [neregistrovani]

Lakse je

deliti krivicu

(utorak, 05. jan 2016, 14:20) - Дрвенац [neregistrovani]

Да је више оваквих људи

Годинама, или од како знам за Његове поруке, одговоре, савете, човек пре свега, Муфтија Мухамед Јусуфспахић био је умерен, праведан, толерантан... Тако сам ја то тумачио и зато ми је драго да је изабран за амбасадора... Поздрав добронамерним људима.

(utorak, 05. jan 2016, 14:03) - SAMARICANIN DOBAR [neregistrovani]

Drag je čovek

...ma koje vere bio.
Ovaj muslimanski duhovnik je mudar, i orijentisan ka miru, krase ga mnoge vrline, stoga je diplomatski ispravna odluka države da ga stavi u poslanstvo u Kraljevini Sauda. Cenim što učestvuje u priređivanju verskog kalendara. Živeli.