DS: Vlada nema hrabrosti da reši problem plata u javnom sektoru

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov ocenila je da Vlada Aleksandra Vučića nema političke hrabrosti da rešava problem plata u javnom sektoru tamo gde je najizraženiji - u javnim preduzećima.

Navodeći da se najavljeni zakoni o sistemu plata i o visini plata u javnom sektoru neće odnositi na javna preduzeća, Aleksandra Jerkov navodi da vlada nema hrabrosti da "dirne" u onaj deo javnog sektora gde nastaje i problem sa prevelikim brojem zaposlenih i previsokim platama.

"Umesto toga građanima nudi marketinška rešenja, demagogiju i zakone po hitnom postupku kako bi se sakrila istina", kaže Jerkov.

Baš kao što se ni Zakon o maksimalnom broju zaposlenih nije odnosio na javna preduzeća u kojima ima najviše zaposlenih stranačkih aktivista, tako se ni zakoni o platama u javnom sektoru neće odnositi na javna preduzeća u kojima ti zaposleni stranački aktivisti dobijaju enormne plate, navela je Jerkov u saopštenju.

Dodala je da se istovremeno od ministarke državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički dolaze najave da će upravo iz zdravstva i prosvete biti otpušten najveći broj ljudi.

"Umesto da reši problem tamo gde problem nastaje, režim Aleksandra Vučića usklađuje plate spremačica u osnovnim školama sa platama spremačica u domovima zdravlja, dok plate zaposlenih u javnim preduzećima ostaju u visini od nekoliko stotina hiljada dinara", navela je Jerkov.

Ona je ocenila da SNS stvara nepravedan sistem u kom se za povlašćene zaposlene u javnom sektoru, investitore, kupce poljoprivrednog zemljišta i povlašćene poslovne partnere donose posebni zakoni, a takav sistem, naglasila je, stvara mnogo obespravljenih.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 05. jan 2016, 18:32)
Dragan Stanković - Stane [neregistrovani]

Šta kaže mlada dama

Članovima DS nije lako. Šta stvarno misle o partiji kojoj pripadaju često izgleda da ne znaju ni sami. Nesumnjivo da se dama po imenu Jerkov često ističe kritikama na račun vlasti. To je u redu, ali njene žaoke zvuče vrlo lično, ispunjene su sarkastičnim tonovima, zaključcima koje ona sama izvodi sledeći neki svoj tok misli i razumevanja. Ona je prilično mlada i neiskusna i očigledno je spremna da troši svoj ugled javnog radnika koji iznosi neproverene stvari. Pri tom se ne brine za svoje argumente, gde pokazuje emocije negativno obojene. Olako iznete ocene i tamo gde im nema često mesta naneće joj nepopravljivu štetu tako da će upasti u sopstvenu stupicu. Partijska zaslepljenost obojena sa jakim emocijama ne donosi dobar rezultat...

(utorak, 05. jan 2016, 12:54)
anonymous [neregistrovani]

nije nego

da a vi ste kao imali hrabrosti za vreme 12 godina svoje vlasti da resite i to i bilo sta drugo.

(utorak, 05. jan 2016, 12:12)
Markovljev [neregistrovani]

Ko li im dade te plate?

Neupućen čovek bi ustao i u stoju aplaudirao gospodji Jerkov za ovakve primedbe na rad Vlade Srbije na čelu sa g. Vůčićem.Mene samo interesuje, ko napravi tolike plate u tim Javnim preduzećima?Nisu li to plate koje je svojevremeno odredila vaša vlada mila gospodjo?Kredite ste dizali za kupovinu gradjanskog mira i rad javnih preduzeća.Jel vaša vlada smanjivala plate u državnom sektoru i penzije penzionerima - nije i zato ćutite i sakrijte se na vreme.