SNS: Licemerno da Božović štiti interese građana

Srpska napredna stranka ocenila je da je licemerno da funkcioner Demokratske stranke zastupa interese građana koje je njegova stranka opljačkala i zadužila, pošto je Balša Božović prethodno kritikovao gradsku vlast zbog, po njemu, loše organizacije čišćenja snega.

SNS je naveo da se Božović probudio iz zimskog sna i odlučio da kritikuje i traži ostavke zbog čišćenja snega "koji nije ni primetio dok je padao".

Naprednjaci navode da je Beograd pogodilo nevreme, sneg koji je nanosila jaka košava i temperatura od minus devet, a da je hiljade zaposlenih u javnim preduzećima dalo sve od sebe da očisti ulice.

"U uslovima dok je vetar nanosio sneg ponovo, to je bilo teško, ali oni su herojskim naporima uspeli da obezbede da gradski prevoz funkcioniše, a potom i čim je vetar stao i da za manje od 24 sata očiste grad", navode naprednjaci.

Dodaju da su komunalcima u tome pomogle hiljade Beograđana koji su čistili ispred svojih kuća.

"Mladi Božović je očigledno sve to prespavao. Zašto bi se budio kada njemu gradski prevoz ne treba, jer se vozi automobilom. Čišćenje ga ne interesuje, jer živi u najužem centru grada osim ako mora da obilazi zgradu u ulici Strahinjića Bana koju je izgradio za vreme vlasti njegove stranke, a na posao ne mora da ide, jer drži kafić još iz studentskih dana", primetili su naprednjaci.

Božović je ranije danas ocenio da je organizacija čišćenja snega u Beogradu bila loša i da odgovornos za to snosi gradonačelnik, a ne građani.

"Nikada se neću složiti sa tvrdnjama gradonačelnika da su građani krivi što ulice nisu očišćene i što kritikuju vlast iz svojih "toplih domova". Niti su domovi topli, niti je grejanje jeftino, niti su građani ti koji upravljaju komunalnim sistemom u Beogradu", naveo je Božović u saopštenju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 04. jan 2016, 19:17)
Momir [neregistrovani]

Neshvatljivo...

Gospodin Božović kao da je jedva čekao da padne sneg pa da "zaradi" neki politički poen. Neverovatno je i neshvatljivo da bilo ko u ovom gradu može da nipodaštava rad radnika u javnom preduzeću Beograd, koji daju sve od sebe da očiste puteve... Mislim da je veoma uvredljivo takvo ponašanje prema radnicima koji na ovakvom minusu po 12 sati dnevno rade...

(ponedeljak, 04. jan 2016, 19:12)
Dragan Stanković - Stane [neregistrovani]

Stručan za sva stručna pitanja

Čovek je stručan za apsolutno sve što se odnosi na vođenje države. On sve svoje primedbe iznosi tekstualno, kao rođeni pravnik. Nikad nijedn podatak, nijednu brojku. To mu nije smetnja da o svakom pitanju ima mišljenje, koje je anriprotivno. Blago DS sa takvim "rukovodiocima".