Đukanović: Ostavka ili smena Šutanovca zbog uvrede službenice

Poslanik SNS-a Vladimir Đukanović zatražio je ostavku ili smenu poslanika DS-a Dragana Šutanovca, zbog, kako je objasnio, seksističke uvrede na račun jedne službenice u poslaničkom klubu naprednjaka.

Đukanović je novinarima u parlamentu rekao da je Šutanovac najbrutalnije uvredio službenicu u poslaničkom klubu SNS-a Mariju Jovičić, tako što je "lajkovao" tvit jednog tviteraša sadržine "Da li ti klečiš na sastancima SNS?".

"Razlika između Šutanovca i Bratislava Gašića, koji je razapet zbog uvrede novinarki, jeste što je Šutanovac to uradio svesno", rekao je Đukanović, koji tvrdi i da je Šutanovac umesto izvinjenja Mariju Jovičić "blokirao".

Đukanović je stoga postavio pitanje Šutanovcu da li će podneti ostavku u Skupštini Srbije, a njegovom poslaničkom klubu ako to Šutanovac ne uradi da li će ga smeniti.

"Šutanovac je ovo umišljajno i svesno uradio i pitam da li će odgovarati za ovako nešto", rekao je Đukanović.

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić rekao je da je poslanik DS-a nastavio da vređa službenicu u poslaničkom klubu naprednjaka i da deli žene po političkoj pripadnosti.

Babić je Šutanovcu poručio, reagujući na pozive koji su poslaniku DS upućeni da podnese ostavku ili za smenu, da mu je "više mesto na pašnjaku nego u parlamentu i javnosti".

"Nastavio je da vređa i govori o nekome ko je službenica Skupštine Srbije kao o nepristojnoj i nevaspitanoj osobi koja je zaposlena u Skupštini Srbije"”, rekao je Babić na sednici republičkog parlamenta javljajući se po Poslovniku.

Dodao je da je "za dame i žene nedostojno da dele istu prostoriju sa čovekom koji mrzi druge žene i kojima upućuje nepristojne poruke preko društvenih mreža".

Babić je naveo da je Šutanovac time povredio dostojanstvo republičkog parlamenta.

Mihajlović: Nedopustiv postupak Šutanovca 

Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović osudila je postupak poslanika DS-a Dragana Šutanovca ističući da se on na vrlo neprimeren način obratio službenici u poslaničkom klubu SNS.

Šutanovac je, kako je navela u saopštenju, podržao na društvenim mrežama uvredu upućenu službenici u poslaničkom klubu SNS Mariji Jovičić - "da li ti klečiš na sastancima SNS".

"Nedopustivo je da se bilo ko, a naročito narodni poslanik u Skupštini Srbije i bivši ministar na ovaj, vrlo neprimeren, način obraća bilo kojoj ženi. Kao neko ko brani prava žena posebno sam iznenađena postupkom Šutanovca koji se zalaže za to da se svim nasilnicima, pa i onim nad ženama, oduzima legalno oružje, iako je to predviđeno kao obaveza u postojećim propisima", istakla je Mihajlovićeva.

"Tako da ne znam da li on to brani ili napada žene", kaže Mihajlovićeva koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije.

Mihajlovićeva dodaje da i taj slučaj pokazuje da treba još mnogo toga da uradimo i učinimo zajedničke napore kako bi se promenio odnos prema ženama.  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво