Poslanici o odluci Vučića da Gašić više ne obavlja funkciju ministra

Poslanici vladajuće većine poručili su da je odluka premijera Aleksandra Vučića da ministar odbrane Bratislav Gašić posle uvrede novinarki TV B92 više ne obavlja tu funkciju, stavlja do znanja da je odgovornost najvažnija, dok je opozicija sumnja da će do toga zaista i doći.

Poslanica SNS-a Aleksandra Tomić kaže da svako treba da uči na svojim greškama i da je ovo prvi put da na političkoj sceni neko snosi odgovornost za javno izgovorenu reč. Dodaje da Srbija dobija novo lice.

Tomićeva navodi da je Bratislav Gašić platio cenu zbog onoga što je rekao, a da je ta cena, budući da je prvi u Srbiji koji je tako prošao, visoka. "Stvarno mi je žao, ali neko u Srbiji uvek mora da bude prvi", ističe Tomićeva.

Socijalista Đorđe Milićević smatra da je odluka premijera Vučića u pravcu stavljanja do znanja da je odgovornost najvažnija, a pre svega onih koji obavljaju javne funkcije.

"Jedan je cilj, a to je uređena, pristojna i moderna Srbija i u tom pravcu sagledavamo odluku kada je reč o ministru Gašiću", kaže Milićević.

Poslanik DS-a Dragan Šutanovac istakao je da podržava smenu ministra odbrane, ali da sumnja da se to neće desiti, dok je njegov stranački kolega Borislav Stefanović dodao da se ne bi iznenadio da je u pitanju politički manevar posle koga će se Gašić vratiti na neku dužnost.

Zoran Živković iz Nove stranke na celu situaciju gleda kao na "klasični krizni menadžment".

"To je klasičan krizni menadžment. Ako vidite da protiv sebe imate sve, onda morate da date neku žrtvu. Gašić je žrtva i to je dobro, samo je pitanje kuda dalje. Plašim se na kraju koga će da dovede", rekao je Živković.

Živković je dodao da ovo nije slučaj Gašić, nego Vučić i čestitao ljudima iz medija na brzoj rekaciji.

Doskorašnji poslanik Saša Mirković, koji je sada samostalni poslanik, navodi da je greška Gašića, ukoliko mu je to prva, oprostiva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво