Oprečni stavovi SNS i DS o reagovanju Olivere Kovačević

Iz SNS danas je poručeno da je neprimereno što je urednica RTS-a Olivera Kovačević komentarisala sudske postupke i rad pravosuđa, a iz DS da je njena izjava njeno pravo i da su kritike na njen račun pokušaj ućutkivanja.

Povodom izjave Kovačevićeve za Kurir da bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira, šef poslanika SNS Zoran Babić je rekao da neko komentariše sudske postupke i rad pravosuđa, a što ne bi trebalo da se radi.

"Mislim da svako u ovoj državi mora da radi svoj posao, shodno Ustavu i zakonu pravosuđe je nezavisno i da bi kao takvo sačuvali ne smemo ni kao političari ni kao novinari da ga komentarišemo i opterećujemo sudske postupke", rekao je Babić novinarima u parlamentu.

Dodao je da bi voleo da se svako drži tog kodeksa, a sve u cilju da pravosuđe ostane nezavisno.

"Ne mogu da prihvatim da je nešto što je neprihvaljivo za političare prihvatljivo za nekog drugog", kazao je Babić, dodajući da se SNS trudi da izgradi državu jakih institucija.

Poslanica Pokreta socijalista Gorjana Marinković rekla je novinarima da nije tačno da u Srbiji vlada medijski mrak.

"Kurir nije dnevni list, već tabloid, koji i ne piše kritički, već perom očajnika, svakodnevno fabrikujući najstrašnije laži na račun članova vlade", rekla je Marinković i dodala da bi trebalo pustiti nadležne institucije da rade svoj posao i da se svi uzdrže od komentara bar dok traje postupak.

Poslanica DS Gordana Čomić kaže da su kritike na račun urednice RTS-a pokušaj da se ućutkaju mediji.

"To je poruka svima nama - ćut i kuš, i Oliveri Kovačević i vama i meni, samo što to ne deluje", rekla je Čomić, navodeći da je izjava Kovačevićeve njeno pravo, a da je čak i njen posao da istražuje o čemu se tu radi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво