Babić: Ko god želi iz SNS, srećan mu put

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić izjavio je, povodom odluke Saše Mirkovića da napusti taj poslanički klub, da svako ko želi može da ode.

"Podsetiću na reči premijera da svako ko god želi da ide može to da učini, srećan mu put, jer premijer i vlada koju vodi, ima punu podršku Srpske napredne stranke i ima većinu, više od 200 poslanika u parlamentu", rekao je Babić novinarima komentarišući odluku Saše Mirkovića da napusti SNS.

Babić je rekao i da ga izjava ministra Bratislava Gašića da je premijer trenutno najugroženiji čovek nije iznenadila i da to potvrđuje činjenica da je "čovek iz kriminalnog miljea osam puta za 24 sata bio u okolini njegove kuće".

Upitan da prokomentariše kritike poslanika Nove stranke Zorana Živkovića, Babić je ocenio da on to čini da bi prikrio svoja zlodela i da bi kriminalizovao vladu.

Babić je naveo da građani dobro znaju "da nije premijer Vučić, već Živković uzeo više od 50 milona dinara građana iz budžeta za raznorazne vinograde" koji su se, kazao je, na volšeban način pretvorili u stanove na Vračaru.

"Takođe građani znaju da je u vreme vlade Živković na kriminalan način privatizovan Beopetrol i sada mu smetaju Koridori i asfaltirani putevi, rezultati Er Srbije, Aedrodroma "Nikola Tesla" i rezultati u sferi javnih finansija, smanjenja deficita, otvaranje poglavlja koje smo kao društvo zaslužili", dodao je šef naprednjaka u parlamentu.

"Ja bih to u stilu Živkovića mogao da definišem kao izliv bahatosti. Podsetiću da je Živković bio na pregledu 2002, 2003.godine, ali ne znamo kakvi su rezultati tog pregleda i mogao bi da nas o tome informiše, ali prošlo je 12, 13 godina od tada i vreme je da polako ponovo ide na taj pregled", rekao je Babić.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković je ranije danas rekao novinarima da je predložio da članovi vlade idu na preglede i podsetio da je svojevremno i vlada Zorana Đinđića to činila, da se utvrdi da li su fizički i psihički spremni da obavljaju dužnost.

Živković je pozvao ministra zdravlja Zlatibora Lončara koji, kako je kazao, u javnost iznosi podatke o zdravstvenom stanju pojedinaca, da poslanke što pre izvesti da li su predstavnici vlade spremni da obavljaju taj posao.

Ocenio je da je tačno da je trenutno atmosfera u društvu ista kao i pred ubistvo nekadašnjeg premijera Đinđića, samo što su oni, kako je rekao, koji su Đinđića blatili i pozivali na progon, tada bili u opoziciji, a danas su vlast.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи