Kirbi: Vlada Srbije partner SAD

Dolazak državnog sekretara SAD Džona Kerija u Beograd na Ministarski savet OEBS-a i njegov susret sa srpskim premijerom daće dodatni impuls bilateralnim odnosima SAD i Srbije, ocenjeno je na sastanku premijera Srbije Aleksandra Vučića i američkog ambasadora Majkla Kirbija.

Premijer Aleksandar Vučić je istakao da su partnerski odnosi sa SAD od velikog značaja za Srbiju.

U saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima podseća se da su odnosi dve zemlje već znatno unapređeni ovogodišnjim posetama premijera Vučića Vašingtonu.

Ambasador Kirbi je rekao da SAD smatraju Srbiju i Vladu premijera Vučića partnerom na koga se mogu osloniti.

Takođe je ocenio da dobri ekonomski rezultati do sada sprovedenih reformi povećavaju interes američkih kompanija za ulaganja u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

Premijer Vučić i ambasador Kirbi razgovarali su i o aktuelnoj situaciji u Srbiji uoči otvaranja prvih poglavlja u pregovorima sa EU, kao i o drugim regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Govoreći sinoć u emisiji "Upitnik", premijer Vučić je na pitanje novinara kakav je njegov odnos sa zapadnim ambasadorima, odgovorio da mu je ambasador Kirbi dobar poznanik.

"Ne mogu da se pohvalim da mi je prijatelj, ali on je prijatelj Srbije", rekao je Vučić.

Sa šefom delegacije EU u Srbiji Majklom Davenportom rekao je da profesionalno sarađuje i da je to sve što može da kaže. "On radi svoj posao i ja sa njim profesionalno sarađujem", rekao je premijer.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи