Mali: Potpuno smo spremni za konferenciju OEBS-a

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je, nakon obilaska "Kombank Arene", da je glavni grad Srbije u potpunosti spreman da bude domaćin ministarskog saveta OEBS-a.

Beograd će zbog ministarskog saveta OEBS-a narednih dana biti prestonica diplomatskog sveta, rekao je gradonačelnik Siniša Mali novinarima objasnivši da je "Kombank Arena" prvi put u svojoj istoriji pretvorena u jednu veliku konferencijsku halu.

Prema njegovim rečima napravljeno je 111 kancelarija.

"U potpunosti smo spremni da budemo domaćini jednog ovako velikog skupa", podvukao je Mali.

Istakao je da je nakon 1989. godine i Samita nesvrstanih, predstojeća konferencija najveći skup te vrste koji se održava u Beogradu.

"Imali smo priliku prošle godine da budemo domaćini Samita 16 šefova vlada zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine, bio nam je u poseti i predsednik Kine, bili smo domaćini i samita gradonačelnika, ali ovo je najveći skup u poslednjih 26 godina i sjajna prilika i za promociju grada Beogarda", podsetio je Mali.

Gradonačelnik je naglasio da je to prilika da se pokaže da je Beograd sposoban da organizuje takve skupove.

Prema njegovim rečima, u organizaciji skupa značajnu ulogu su imale i komunalne službe grada Beograda.

"Od Beograd puta koji je sredio parking i pristupne puteve spolja, preko Gradskog zelenila, koje je uređivalo travnjake okolo, preko Beogradskog vodovoda i kanalizacije, elektrane koje su tri puta pojačale grejanje, Gradsko saobraćajno preduzeće koje će obezbediti besplatan prevoz za učesnike skupa. Kao jedan su radili svi zaposleni komunalnih preduzeća. Želim da im zahvalim na tome", podvukao je Mali i dodao:

"Ovo je za nas, ma koliko veliki, samo jedan od događaja koji se održava u gradu i koji potvrđuje ne samo da smo regionalni centar po pitanju kongresa, već da i polako postajemo svetski i evropski lider u tome."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи