DS traži izbore u Mladenovcu

Demokratska stranka zatražila je momentalno raspisivanje izbora u Mladenovcu, optužujući pritom vladajuću koaliciju za nepoštovanje zakona i sprovođenje različitih pritisaka.

Šef Odborničke grupe DS-a Balša Božović rekao je da je predsednik Opštine Mladenovac Dejan Čokić u julu smenjen mimo zakona i da za njegovu smenu nije bilo većine, te da su izbori morali biti održani najkasnije do 16. novembra.

"To je državni udar i nepoštovanje zakona i građanima mora da se omogući da imaju skupštine opština i da izaberu svoje legitimne organe i izvršnu vlast", rekao je Božović.

Situacija u Mladenovcu, kako tvrdi, pokazuje odnos SNS-a i SPS-a prema građanima Mladenovca.

"Ovo nije samo odgovornost predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, jer on čeka gradonačelnika Sinišu Malog za dozvolu, a Siniša Mali čeka Aleksandra Vučića. Tu nema predstavnika građana koji su dorasli svom poslu", smatra Božović.

Božović tvrdi i da se "sprovode veliki pritisci na MUP i ljude u MUP-u da bi izdali nalog za hapšenje Čokića".

"Ako bilo koji član DS bude uhapšen u narednom periodu, moraćete da uhapsite sve nas", rekao je Božović, što je izazvalo dobacivanja iz skupštinskih klupa.

Božović tvrdi i da se "tri godine sprovodi haranga i linč protiv predstavnika DS-a".

Te tvrdnje je odbacio šef Odborničke grupe SNS-a Aleksandar Jovičić istakavši da ne može niko da optužuje predstavnike većine u Skupštini grada da bilo koga hapse i to mimo zakona.

"Kome su paljeni automobili u Mladenovcu? Predstavnicima Privremenog organa", rekao je Jovičić.

DS je, dodao je, samo prinudama, bahatim ponašanjem i pretnjama znala da obitava na vlasti.

"Vlast se ne preuzima silom već olovkom, papirom i voljom građana", poručio je Jovičić.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević ukazao je da o tome da li je neko smenjen mimo zakona odlučuju nadležne institucije, a da odbornici ne mogu da budu i tužioci i sudije.

Čokić je, kako je dodao, smenjen jer je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da nije poštovao zakon.

Izbori u Mladenovcu će, dodao je, biti raspisani i održani kada i ostali lokalni izbori na teritoriji grada - 2016. godine, kako se ne bi ponavljali, a novac građana siromašne opštine Mladenovac raspisao.

Čokić ispred Skupštine grada demantuje optužbe

Smenjeni predsednik Opštine Mladenovac Dejan Čokić, sa grupom odbornika DS-a u Mladenovcu, demantovao je optužbe vladajuće većine da je pravosnažno osuđen i da je sprovodio krivična dela.

Čokić je došao ispred Skupštine grada, gde je pred novinarima negirao optužbe.

Čokić je novinarima ispred Skupštine grada rekao da nije tačno da je pravosnažno osuđen i odbacio tvrdnje predstavnika vlasti da je bilo čiji automobil zapalio.

"Ja sam išao na poligraf i prošao sam ga, a koliko znam, ovih dana je poligraf merodavan, pa bih voleo da policija pogleda i moj izveštaj sa poligrafa", naveo je Čokić.

Čokić je rekao da su Mladenovčani nezadovoljni i da u opštinskim preduzećima vlada anarhija, a da se zapošljavaju samo kadrovi SNS-a.

Privremeni organ u Mladenovcu Čokić je nazvao "političkim organom" i naveo da svakodneno trpi pretnje da će biti uhapšen ako se kandiduje na narednim lokalnim izborima.

Najavio je i skup opozicionih stranaka u Mladenovcu, navodeći da se "neće pomeriti dok se ne raspišu izbori".

"Pošto SNS tvrdi da ima više od 50 odsto podrške, ne vidim razloga da ne raspišu izbore i pokažu snagu, a ja verujem da ću ih pobediti ubedljivije nego 2012. godine", zaključio je Čokić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво