Novosadski SNS: Okupljanje u Beogradu ako ne prestanu napadi

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu najavio je da će pozvati svoje članove i građane Srbije na okupljanje u Beogradu, ukoliko za 24 časa ne prestanu "političko-mafijaški pokušaji rušenja" premijera Aleksandra Vučića.

"Ukoliko u roku od 24 sata ne prestanu političko-mafijaški pokušaji rušenja legalno i legitimno izabranog premijera Srbije Aleksandra Vučića, pozvaćemo celokupno članstvo SNS-a kao i građane Srbije, da se okupimo u Beogradu i da se ne razilazimo dok se celokupna situacija ne razreši", navedeno je u saopštenju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u policiji dobrovoljno saslušan na poligrafu o optužbama dnevnog lista Kurir da je učestvovao u iznudi i ucenama bivšeg direktora tog lista Aleksandra Kornica.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je Vučić na poligrafskom ispitivanju negirao da je učestvovao u pritiscima, uceni i iznudi iskaza nekadašnjeg direktora Kurira Aleksandra Kornica, i najavio da će zbog toga biti sprovedena istraga.

"Aleksandar Vučić je dobrovoljno odgovarao na pitanja i na sva pitanja odgovorio sa ne, a detektor laži pokazao je da govori istinu. Aleksandar Vučić nikada nije sreo Kornica, nije sedeo s njim bilo gde, a ponajmanje u nekoj kafani", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Stefanović je ocenio da je očigledno da su laži imale za cilj da destabilizuju zemlju, zbog čega će biti sprovedena istraga o tome ko je i sa kakvim ciljem izneo takve informacije.

"Policija će tokom dana pokušati da dođe i do Kornica i nakon podnošenja izveštaja očekujem da se Tužilaštvo izjasni", dodao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je bivši pripadnik policije Srbije S.M. (45) uhapšen, jer je zatečen u posmatranju porodičnog doma premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Stefanović je rekao i da su povećane mere obezbeđenja premijera.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво