Stefanović: Premijer Vučić prošao poligraf

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prošao poligrafsko testiranje, povodom optužbi koje su o njemu iznesene u dnevnom listu "Kurir". Premijer nikada nije sreo bišeg direktora “Kurira“ i nikada nije razgovarao sa njim, potvrđeno je na poligrafu.

Nebojša Stefanović je, na konferenciji za novinare, rekao da se premijer Aleksandar Vučić dobrovoljno podvrgao detektoru laži i "negirao optužbe koje su protiv njega brutalno iznesene" u listu Kurir.

Ministar je naveo da je MUP Srbije primio obaveštenje od predsednika Vlade na okolnosti optužbe i da je prošao poligrafsko testiranje.

"Vučić je odgovarao na pitanja da li je ikada video Aleksandra Kornica, za kojeg se navodi da se sastajao sa njim i tražio određene stvari, da li mu je ikada nudio stranačku funkciju, novac ili bilo šta drugo u zamenu za neistinito svedočenje", rekao je Stefanović.

Istakao je da je premijer na sva pitanja odgovorio sa "ne" i da je detektor laži pokazao da govori istinu.

"Aleksandar Vučić nikada nije sreo Kornica, nikada sa njim nije sedeo bilo gde, a naročito ne u kafani, Vučić retko ide u bilo kakve kafane", rekao je Stefanović.

Ministar policije je rekao da će MUP sprovesti istragu koja će pokazati ko je i sa kakvim ciljem izneo "brutalne informacije i širenje laži protiv predsednika vlade".

"Policija će tokom dana pokušati da dođe i do Aleksandra Kornica, da ga saslušamo i nakon podnošenja izveštaja očekujem da će se Tužilaštvo izjasniti o našem radu i kvalifikaciji dela", podvukao je Stefanović.

Kako je rekao, moramo da pokažemo da će Srbija biti pravna država, da njom neće upravljati kriminalci i da će svim resursima da se bori protiv destabilizacije.

"Premijer je pokazao da je jedan od nas, običan građanin, i pokazao da je normalan čovek kome je istina i pravda preča od bilo kakve funkcije", istakao je Stefanović.

Ministar policije je dodao da je uhapšen S. M. iz Šehovića u BiH, bivši pripadnik policije Republike Srpske i bivši pripadnik policije Srbije, koji je u vezi sa barsko-budvanskom kriminalnom grupom.

"Pojačane su mere bezbednosti predsednika vlade i drugih funkcionera. Mislimo da iza ovoga stoje ozbiljne kriminalne grupe. Veoma smo zainteresovani za detaljnu i brzu istragu i pokazaćemo šta su bili motivi kriminalne grupe da se nađu blizu predsednika Vlade i njegove porodice", dodao je Stefanović.

Povodom tvrdnji lista Kurir da je učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi prema bivšem direktoru tog lista Aleksandru Kornicu, premijer Vučić je ranije danas bio na saslušanju.

U međuvremenu, srpsko Tužilaštvo poručilo je da će, u saradnji sa drugim državnim organima, sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka

Inače, Kurir je danas objavio da je premijer Vučić, sa još nekoliko lica, pre dvadesetak dana tražio od Kornica da lažno svedoči i lažno optuži vlasnika tog lista Aleksandra Rodića.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво