Nikolić i Vučić: Samo snažna Srbija može da obezbedi prosperitet građanima

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarali su o aktuelnoj situaciji u Srbiji i najvažnijim temama vezanim za budućnost zemlje. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je zabrinutost zbog očiglednih pokušaja rušenja izvršne vlasti.

Predsednik Republike i predsednik Vlade posebno su razmatrali značaj predstojećeg Samita OEBS-a, razvoj Srbije u svim oblastima, ali i prepreke i izazove u očuvanju bezbednosti Srbije, kao i teške pritiske na Srbiju, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Nikolić i Vučić su istakli da je za napredak Srbije potrebno puno jedinstvo u delovanju svih državnih organa i da samo snažna Srbija može da obezbedi prosperitet svojim građanima.

Na sastanku je dogovoreno da predsednik Srbije i predsednik Vlade Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić potpuno jedinstveno i usaglašeno, u skladu sa najboljim interesima Srbije, nastave zajednički posao na stvaranju uslova za buduće uspehe i pobede Srbije.

Nikolić je izrazio zabrinutost zbog očiglednih pokušaja rušenja izvršne vlasti, navodi se u saopšštenju iz Kabineta predsednika Republike.

Predsednik Nikolić je apelovao na jedinstvo i odlučnost u odbrani vitalnih nacionalnih interesa i pozvao nadležne institucije da se odlučno obračunaju sa onima kojima je preči sopstveni interes od državnog.

Kasnije u toku dana, premijer i predsednik imali su još jedan sastanak, na kojem je, kako je saopšteno, Nikolić pružio nedvosmislenu podršku Vučiću u beskompromisnoj borbi protiv korupcije i kriminala.

Tema drugog sastanka bila je učešće predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića na Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, koji će u ponedeljak biti održan u Parizu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи