Saša Mirković osniva pokret "Jaka Srbija"

Doskorašnji poslanik SNS-a Saša Mirković predsedavao je u Zaječaru prvoj sednici inicijativnog odbora za osnivanje Pokreta "Jaka Srbija", čije će sedište biti u tom gradu i koji će se zalagati za ravnomerni razvoj svih delova Srbije i decentralizaciju vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, usvojen je plan rada i odluke o budućim pravcima političkog delovanja, a zaključeno je da se osnivačka skupština pokreta održi u drugoj polovini januara naredne godine, kada će biti usvojeni program, statut i izabrani organi pokreta.

Inicijativni odbor pokreta odlučio je da otvori kancelariju u Beogradu, koja će biti ujedno i poslanička kancelarija, jer taj pokret u Mirkoviću ima i poslanika u republičkom parlamentu.

Osnovana je i odbornička grupa "Jak Zaječar", koja će u parlamentu tog grada imati 29 od ukupno 50 odbornika. Za predsednika te grupe izabran je Dejan Zdravković.

Slogan pokreta biće "Jako selo, jak grad, jaka Srbija".

Saša Mirković napustio je poslanički klub SNS-a 26. novembra. Tada je rekao da ne pristaje na političke pritiske zbog portala Tanjug info, koji je registrovao nakon gašenja agencije Tanjug i dnevnog lista Sport, čiji je vlasnik.

Šef poslaničkog kluba naprednjaka Zoran Babić nije želeo da komentariše njegov odlazak.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво