Makalister pozdravio odluku Bundestaga o otvaranju poglavlja

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Makalister pozdravio je odluku Odbora za evropska pitanja nemačkog Bundestaga o davanju zelenog svetla za otvaranje prvih poglavlja sa Srbijom.

Dejvid Makalister je istakao da je preporuka tog Odbora dokaz njihove doslednosti.

"Pozdravljam što je Odbor za evropska pitanja Bundestaga, na vanrednoj sednici, dao zeleno svetlo za otvaranje prva dva poglavlja sa Srbijom. Nemački Bundestag je uvek jasno govorio da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine posebno važna za pristupni proces Srbije", naglasio je Makalister u izjavi Tanjugu.

Makalister je objasnio da je, nakon poslednjih dogovora o Zajednici srpskih opština, energetici i telekomunikaciji, kao i mostu u Mitrovici, preporuka Odbora Bundestaga dosledna.

Odbor za evropska pitanja nemačkog Bundestaga dao je juče na vanrednoj sednici zeleno svetlo za otvaranje prva dva pregovaračka poglavlja za pristupanje Srbije EU.

Kako se navodi u saopštenju Bundestaga, tome je prethodilo intenzivno savetovanje o najnovijim izveštajima Evropske komisije o napretku Srbije.

Predsednik Odbora za evropska pitanja Ginter Krihbaum zaključio je da izveštaj Evropske komisije o Srbiji raduje, zato što sadrži dosta pozitivnih ocena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара