Vučić: Idem 14. decembra u Brisel na otvaranje poglavlja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da 14. decembra ide u Brisel na međuvladinu konferenciju gde će, kako je naveo, otvoriti prva dva pregovaračka poglavlja za pristupanje Srbije Evropskoj uniji.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je zahvalan nemačkim parlamentarcima što su na jučerašnjem zasedanju Bundestaga dali zeleno svetlo za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja.

"Zahvalan sam ljudima u Bundestagu što su razumeli šta je Srbija uradila. To je Srbiji važno", rekao je Vučić na otvaranju deonice auto-puta Vladičin Han–Donji Neradovac.

Premijer je podvukao da Nemci drže do svoje reči. Čestitao je građanima Srbije povodom te odluke i poručio da su to zaslužili svojim radom, strpljenjem i odgovornošću.

"U Evropu možete da idete samo ako pokazujete napredak u svim oblastima. Imamo još mnogo da radimo, još mnogo truda da uložimo i zato nisam slavodobitnički govorio o tome. To je za čestitku građanima, a ne za čestitanje Vučiću ili nekom drugom", rekao je Vučić.

Premijer Srbije najavio je da će otići u Brisel 14. decembra, na međuvladinu konferenciju kako bi se otvorila prva poglavlja. Očekuje da će početkom godine biti otvorena još dva.

"Ali računam da poglavlje 32 ubrzo i zatvore, jer znate da kod nas finansijska kontrola dobro funkcioniše", zaključio je Vučić.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво