Popović: Velika šansa za povećanje izvoza za Rusiju

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je u Lazarevcu da Srbija nikada nije imala veću šansu za povećanje izvoza poljoprivrednih proizvoda u Rusiju, saopštila je ta stranka.

"Zbog sankcija Rusije prema Evropskoj uniji, ali i krize u odnosima Rusije i Turske, koja je veliki izvoznik mesa, voća i povrća u ovu zemlju, naši poljoprivrednici sada imaju dodatnu priliku da, po povlašćenim uslovima, plasiraju svoje proizvode na tržište Rusije", rekao je Nenad Popović.

Popović je podsetio da Srbija već 15 godina ima bescarinski sporazum sa Rusijom i da su zbog toga proizvodi iz Srbije od 15 do 20 odsto jeftinije od konkurentskih proizvoda.

Popović je ocenio da Srbija ne koristi dovoljno prednosti ovog sporazuma i da je zato hitno potrebno usvojiti Strategiju ekonomske saradnje sa Rusijom.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво