LDP i SDS za prevremene izbore u Srbiji

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da je potrebno raspisati prevremene parlamentarne izbore u Srbiji jer je sadašnja vlada, kako navodi, dostigla svoj maksimum. Vlast, kako navodi lider SDS-a Boris Tadić, održava atmosferu vanrednog stanja.

Čedomir Jovanović je na zajedničkoj konferenciji novinare s predsednikom SDS-a Borisom Tadićem, rekao da je Srbija u vrtlogu socijalne, ekonomske i političke krize i ocenio da u postojećim odnosima u društvu Srbija ne može dočekati "ni redovan termin za pokrajinske i lokalne izbore" na proleće 2016. godine.

Prema njegovim rečima, vlada je dostigla maksimum i postala je "generator problema".

"Ovu zemlju vode ljudi koji nemaju snagu da urade na ono što je potrebno uraditi, a odgovor na to su izbori", rekao je Jovanović koji tvrdi da aktuelna vlada nema kapacitet za promene i reforme i da "zbog svoje nesposobnosti u javnosti fabrikuje besmislene afere, traga se za neprijateljima i pominje državni udar".

Jovanović je rekao da očekuje da premijer Aleksandar Vučić po povratku iz Kine u prvi plan stavi političke probleme u državi.

Lider LDP-a je rekao da politički savez te stranke i SDS radi na svom programu i da on nije "zaverenički blok protiv Aleksandar Vučića", kao i da su otvoreni za druge političke stranke i razgovor sa građanima, nevladinim organizacijama i sindikatima.

Tadić je rekao da je nakon najava o državnom udaru potrebno umiriti javnost, navodeći da građani ne mogu živeti u permanentnom strahu.

Vlast, kako navodi, održava atmosferu vanrednog stanja, "statističkim manipulacijama obmanjuje građane" i dodaje da je "poraz vlade što je Srbija suštinski usporena u evropskim integracijama, te da će u najboljem slučaju Srbija ući u EU 2024. godine".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво