Mihajlovićeva: Sa Nikolićem nisam razgovarala o "državnom udaru"

Potpredsednica Vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović rekla je da na sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem tema nije bila "državni udar", već da je bilo reči samo o ozakonjenju objekata i nastavku izgradnje auto-puta Kragujevac–Batočina.

Na pitanje novinara da li je tema bila državni udar, kako su preneli neki mediji, i da prokomentariše izjavu predsednika Nikolića – "rušite mojim sinovima vikendice, ali ostavite kuće sirotinji", Mihajlovićeva je rekla da je juče imala konstruktivan razgovor sa Nikolićem povodom te izjave, kao i da je možda do tog razgovora trebalo da dođe i ranije.

"Nema povlašćenih ni u jednom zakonu koje je ova vlada usvojila", rekla je Mihajlovićeva u Klubu poslanika.

Dodala je da je predsednik Nikolić potpisao Zakon o ozakonjenju bespravnih objekata, kao i izmene i dopune Zakona o premeru i katastru.

"Zakon se primenjuje i u tom smislu nema povlašćenih", naglasila je ministarka.

Mihajlovićeva je rekla da je sa Nikolićem razgovarala i o auto-putu Kragujevac–Batočina gde još nije završena jedna deonica, iako je davno započeta gradnja i taj auto-put više puta otvaran, i najavila da će se gradnja nastaviti u 2016. godini.

"Od naredne godine taj projekat se nalazi u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Jedna deonica mora da se završi i za to je već izdvojen novac", rekla je Mihajlovićeva i dodala da će auto-put Kragujevac–Batočina možda biti završen već do kraja 2016. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво