Beograd se priprema za Ministarski savet Oebsa

U Beogradu će 3. i 4. decembra Ministarski savet Oebsa okupiti više od 40 šefova diplomatija u izuzetno komplikovanoj situaciji na međunarodnom političkom planu. Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović kaže za RTS da će Srbija odgovoriti svim bezbednosnim zahtevima kao i da su pojačane mere opreza.

Veljko Odalović kaže za RTS da je za Srbiju važno to što mnogi visoki zvaničnici dolaze u Beograd baš u trenutku kada ima bezbednosnih izazova i novih konflikata.

Beograd mora da bude dobar domaćin i mora da pomogne da se unapredi bezbednosni sektor, objašnjava Odalović i dodaje da mi kao domaćin imamo sve uslove za sastanke kao i da je obezbeđeno 11 posebnih sala za bilateralu.

"Mi imamo želju i velika očekivanja da u Beogradu budu potpisani važni dokumenti da se unapredi bezbednosni aranžman", pojašnjava Odalović i ukazuje da je glavni cilj da se iz Beograda pošalje poruka da svi žele mirniji i bezbedniji svet.

Odalović kaže da su bezbednosne mere podignute na najviši nivo, i da Srbija kao domaćin želi da predupredi sve moguće pretnje, incidente ili probleme.

Svaki zahtev visokih zvaničnika biće ispoštovan, ponavlja državni sekretar i dodaje da će Beograd ostati otvoren grad u vreme održavanja sastanaka, ali svakako i bezbedan.

Na Ministartskom savetu će učestvovati 57 država i 11 zemalja partnera Oebsa, a događaj će pratiti 500 predstavnika medija.

Gledaoci će najvažnije prenose moći da gledaju na RTS-u, kaže reditelj Veselin Grozdanović i podseća kako će kamere Javnog servisa osim u Areni biti prisutne i u Palati Srbija.

Osim izveštavanja o najznačajnijim unilateralnim i bilateralnim susretima, RTS će gledaocima ponuditi i lepe kadorve Beograda, navodi Grozdanović i zaključuje da će nešto mlađa publika moći da vidi kako je sve izgledalo i 1977. godine kada je glavni Srbije bio domaćin Kebsa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи