SNS: Vučić dobro izabrao između Kine i ćaskanja

Poslanici SNS podržavaju odluku premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da umesto “neobaveznog ćaskanja” sa poslanicima u Skupštini Srbije poslednjeg četvrtka u mesecu, odu u važnu državničku posetu Kini, poručio je šef naprednjaka u parlamentu Zoran Babić.

Odgovarajući na kritike opozicionih DS, Nove stranke i Pokreta za preokret, koji su danas u skupštinskom holu postavljali pitanja “maketi” Vlade Srbije, Babić je rekao da je Vlada Srbije donela pravu odluku kada je između “neobaveznog ćaskanja” i razgovora u Kini o važnim projektima, izabrala varijantu da ode u Kinu.“

To je u interesu građana, države, privlačenja novih investicija”, rekao je Babić novinarima u parlamentu i postavio pitanje odgovornosti DS i njenog lidera Bojana Pajtića za seriju afera za koje se dokazalo da su lažne i koje su bile u cilju destabilizacije države - aferu prisluškivanja, grafita u Novom Sadu protiv Pajtića...

Pošto je šefica poslanika DS Nataša Vučković ranije danas rekla da se politikom zavođenja straha šalje poruka unutar SNS u smislu disciplinovanja njihovih redova uoči izbora, Babić joj je odgovorio da nema potrebe da se brine za SNS, jer je u toj stranci sve u redu.

Što se tiče SNS, Bogu hvala dobro smo, dogovoramo se i tu politiku oko koje se dogovorimo i sprovodimo”, poručio je Babić.

Poslanika Nove stranke Zorana Živkovića, šef naprednjaka u parlamentu je pozvao da ne govori o rezultatima aktuelne vlade, pošto su Živkovićevi rezultati dok je predvodio vladu bili samo u cilju propadanja.

Babićev stranački kolega Aleksandar Jovičić je na tvrdnju demokrate Balše Božovića da se poljoprivredno državno zemljište PKB uknjižava na tu korporaciju kako bi kupac dobio i zemljište, rekao da je to dokaz da se DS vraća na temu koju su “počinili” još 2011. godine.

Jovičić navodi da je na predlog grada tada PKB-u data saglasnost od strane Vlade Srbije, koju je vodio Mirko Cvetković, da svo zemljište pređe u vlasništvo te korporacije.

“To je uradila DS još 2011. godine”, naveo je Jovičić.

Prema Poslovniku o radu parlamenta, poslanička pitanja su predviđena svakog poslednjeg četvrka u mesecu, od 16 do 19 sati, u vreme kada ima sednice najvišeg zakonodavnog tela.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво