Bajden: SAD podržavaju doprinos Srbije miru

Sjedinjene Američke Države podržavaju doprinos Srbije u prevazilaženju bezbednosnih izazova, pozitivan odnos prema migrantskoj krizi, kao i doprinos miru i stabilnosti u regionu, rekao je potpredsednik SAD Džozef Bajden tokom susreta sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Zagrebu.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom u Zagrebu, u okviru sastanka "Brdo-Brioni".

Kancelarija za saradnju s medijima predsednika saopštila je da je u srdačnom i otvorenom razgovoru sa potpredsednikom SAD, Nikolić posebno istakao važnost saradnje u prevazilaženju izazova današnjice, među kojima je terorizam najveći.

Bajden je zahvalio Nikoliću na doprinosu Srbije u prevazilaženju bezbednosnih izazova i ponovio stav da SAD podržavaju Srbiju u njenim naporima da sprovede reforme, kao i u težnji da postane punopravni član Evropske unije.

"Potpredsednik Bajden je podvukao da SAD podržavaju politiku koju vodi predsednik Nikolić i pozitivan odnos Srbije prema migrantskoj krizi i njenom doprinosu miru i stabilnosti u regionu", navodi se u saopštenju.

U obraćanju novinarima, Bajden je na kraju samita, a povodom naprekta koji je ostvaren u regionu, rekao da Beograd i Priština imaju produktivan odnos.

Dogovori Kosova i Srbije su istorijski korak, rekao je Bajden i pozdravio lidere u Beogradu i Prištini koji su omogućili sporazume.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи