Jevtić: ŽŽivot ne čeka, moramo reššavati probleme

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić rekao je da život ne može da čeka dok se ne primene sporazumi dogovoreni u Briselu i da se problemi građana moraju rešavati.

Dalibor Jevtić je naveo da je potrebno rešavati probleme građana, jedan po jedan, jer svaki nerešen problem vremenom naraste i postane veći.

"Zato je potrebno da svako radi svoj posao, pregovarači neka pregovaraju i dogovaraju, važno je da se dijalog nastavi. Važno je da se implementiraju svi sporazumi", rekao je Jevtić odgovarajući na pitanje novinara šta građani da rade dok se ne primene dogovori iz Brisela.

Kako je rekao, predstavnici Srba moraju raditi svoj posao dok do sprovođenja ne dođe a taj posao je da "budemo sa narodom i da im obezbedimo bolje uslove za život".

"Ako svako radi ono što je njegova obaveza, odgovornost i posao, onda će manje i problema biti. Dakle, da radimo, a ne da se bavimo temama za koje nismo ni nadležni. Ima onih koji se prave da sve znaju, a ništa ne urade, jer je danas lakše pričati i pretvarati se da kao znate sve nego da radite ono za šta se zaduženi", napomenuo je Jevtić.

Napomenuo je da zato treba ići među narod, razgovarati sa njih, deliti njihovu muku i rešavati probleme.

Jevtić je u selu Staro Gacko položio venac na spomen ploču stradalih žeteoca, i otvorio sportski teren čija je revitalizacija finansirana sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak.

Ministar je sa meštanima sela razgovarao o pomoći ministarstva u obnovi i izgradnji kuća onim porodicama koje nemaju uslova za život u Starom Gacku.

"Ovim ljudima je važno reći da treba da se odupru svakom vidu pritiska koji dovodi do prodaje njihove imovine. Svaka kuća koja se proda, svako parče zemlje koje se proda je prodaja šanse da nas u budućnosti bude makar onoliko koliko nas danas ima, a mi se nadamo i više", kazao je ministar.

Jevtić obišao Kosovo polje

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi razgovarao je sa predsednikom opštine Kosovo Polje Burimom Berišom o problemima nevećinskog srpskog naroda koji živi u toj opštini.

"Iz našeg razgovora se može zaključiti da su međuljudski odnosi u toj opštini na zavidnom nivou", rekao je Jevtić i pozvao sve raseljene da se vrate u Kosovo Polje.

Beriša je rekao da je saradnja sa Ministarstvom za zajednice i povratak i ministrom Jevtićem veoma dobra i da će se u tom duhu i nastaviti.

Jevtić je ovom prilikom obišao crkvu Svete Katarine u selu Bresje u toj opštini, koja je obnovljena zahvaljujući pomoći Ministarstva za povratak, Kancelarije EU i organizacije IOM.

Nakon posete Kosovu Polju, Jevtić je posetio i selo Staro Gacko gde je na spomen ploču stradalim žeteocima položio venac sa porukom "Vreme ne briše sećanja na vas...".

"Svakodnevno moramo da podsećamo da još uvek nisu pronađene ubice 14 žetelaca i da i dan danas ne znamo odgovore na pitanja ko je ubio te ljude", rekao je ministar, dodajući da se "budućnost može izgraditi samo ako se problemi iz prošlosti reše na jedan iskren način".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи