Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, u RS zadovoljavajuća

Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna, a u Republici Srpskoj je zadovoljavajuća, rečeno je u Skupštini Srbije na zajedničkoj sednici odbora za bezbednost parlamenta Srbije i Republike Srpske. Kako je ocenjeno, u svetlu terorizma neophodna je tešnja saradnja i razmena informacija službi bezbednosti u regionu.

Predsednica Odbora za bezbednost Skupštine Srbije Marija Obradović rekla je da je stanje u Srbiji stabilno i da ne postoje ozbiljne implikacije po bezbednost građana.

Obradovićeva je rekla da službe u regionu "izuzetno sarađuju", a posebno sa BiH.

"Možemo da se pohvalimo da su kapaciteti MUP-a Srbije na raspolaganju organima BiH tj. RS.... I ovo što se dogodilo tokom današnjeg dana kada su uhapšeni državljani Srbije, bez obzira na njhvou nacionalnost, to je rezultat dugotrajne akcije koja je danas urodila plodom. Naše su države male i moramo da sarađujemo", rekla je Obradovićeva.

Predsednik Odbora Skupštine RS za bezbednost Milanko Mihajlica rekao je da taj slučaj, kao i oni za koje se ne zna, predstavljaju deo zajedničkih aktivnost bezbednosnih istitucija RS, Srbije i zemalja u regionu.

"Zato smatramo da se mogući bezebdnosni izazovi koji predstavljaju pretnju za bezbednost u regionu ne mogu rešavati bez koordinisanih aktivnosti svih službi u regionu", rekao je Mihajlica.

Mihajlica ističe da je bezbednost u Republici Srpskoj na zadoljavajućem nivou i pored brojnih izazova koji opterećuju region, ali i ceo svet.

Naveo je da veruje da MUP ima dovoljno snage i kapaciteta da građanima u Republici Srpskoj i pored brojnih izazova, obezbedi mir i stabilnost.

Prema njegovim rečima, u BiH postoji više hiljada potencijalnih ljudi koji bi mogli da postanu teroristi ili da učestvuju u nekom od terorističkih akata ne samo u toj zemlji i regionu, nego i u svetu.

Pozvao je sve institucije u regionu na razmenu podataka, kako bi sve što se dešava u borbi protiv terorizma ostavilo što manje tragova na region.

Sledeća zajednička sednica dva skupštinska odbora biće održana u Banjaluci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво