Čačak - ko je vlast, a ko opozicija

U Čačku se više ne zna ko je vlast. Naprednjaci su se podelili - pre mesec dana - 7, od 14 njihovih odbornika tada je glasalo kao da su opozicija, a radilo se o smeni direktora jednog javnog preduzeća. Onda su dva odbornika koalicionih partnera i jedan član gradskog veća - prešli u redove SNS. Tada počinje sukob među vladajućima - eskalira saopštenjima u prethodna dva dana.

Više od 10 saopštenja izdale su stranke u Čačku za vikend i juče. Nema biranja reči - vladajuće stranke se međusobno optužuju za nesposobnost, da su štetočine. Naprednjacima Nova Srbija poručuje da neodgovorno vode javna preduzeća jer smenjuju direktore tri puta godišnje, naprednjaci odgovaraju da je NS najveća štetočina u istoriji Čačka. Jedna od strana je i SPS - oni optužuju naprednjake za otimanje odbornika.

Milan Draškić iz Gradskog odbora NS-a kaže da ne mogu da guraju probleme pod tepih i skrštenih ruku da posmatramo kako se na određen način prekraja izborna volja građana Čačka, kako se Čačak pretvara u najobičniju pijacu u kojoj se trguje odborničkim mandatima članova gradskog veća, a sve, kako dodaje, na štetu nekih drugih političkih stranaka, pre svega i Nove Srbije.

Veljko Negovanović iz Gradski odbor SPS smatra da je ovo pre svega jedan krajnje nekorektan potez njihovih koalicionih partnera iz SNS-a.

"Pre svega oni žele da nam nanesu političku štetu. Početkom naredne godine biće lokalni izbori i u tom smislu oni se ponašaju. Moram da kažem sa pozicija skupštinskog delovanja, vrlo neodgovorno", rekao je Negovanović.

Poverenik SNS-a Marko Parezanović rekao je da kada su imali neke unutrašnje probleme, njihovi politički protivnici su uglavnom likovali i nisu očekivali da će iz tih problema izaći jači.

"I verovatno svesni da smo u mnogim gradovima širom Srbije osvojili apsolutnu većinu, sada u panici da se to ne dogodi u Čačku imamo situaciju da u dva dana sve političke organizacije izdaju saopštenja protiv naše stranke", naveo je Parezenović.

Većinu ima 38 odbornika - kao i do sada. Samo su tri odbornika promenila dres i priključila se SNS-u. A kada će svi ponovo u Skupštinu grada- ne zna ni predsednik skupštine koji je samo rekao da će zakazati sednicu do kraja godine. Na njoj bi pored ostalog trebalo da bude usvojen budžet, plan i program rada svih javnih i komunalnih preduzeća i ustanova grada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи