Gašić u poseti Jermeniji

Ministar odbrane Bratislav Gašić boravi u trodnevnoj zvaničnoj poseti Republici Jermeniji, na poziv jermenskog ministra odbrane general-pukovnika Oganjana Sejrana Mušegoviča, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prvog dana posete, Bratislam Gašić se sastao sa predsednikom Vlade Jermenije Ovikom Abramjanom sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u svetu i predsedavanju Srbije OEBS-om, navedeno je u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da za rešavanje problema u oblasti Nagorno Karabah ne postoji vojno rešenje i da je prevazilaženje svih otvorenih pitanja moguće isključivo diplomatskim putem i kroz pregovore, u korist i na dobrobit svih zainteresovanih strana.

Gašić je zahvalio Jermeniji na podršci koju pruža Srbiji u legitimnim naporima da mirnim putem i diplomatskim sredstvima reši sva otvorena pitanja na prostoru Kosova i Metohije.

"Ova poseta ima za cilj da podstakne unapređenje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa", istakao je Gašić.

Nakon razgovora sa premijerom Jermenije, delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije primio je najviši poglavar Jermenske apostolske crkve Vrhovni patrijarh i katolikos svih jermena Karekin Drugi, iskazavši zadovoljstvo što je ugostio predstavnike prijateljskog, i po veri i duhu bliskog naroda.

U nastavku posete planirano je da se ministar Gašić sastane sa ministrom odbrane i drugim državnim zvaničnicima Jermenije, kaže se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво