PS: LSV da prestane sa lažnom brigom o paorima

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista u Vojvodini pozvao je Ligu socijaldemokrata Vojvodine i njenog predsednika Nenada Čanka da prestanu sa lažnom brigom o sudbini vojvođanskih oranica i paora, kako bi obezbedili još "koji glas u očajničkoj borbi za izborni cenzus".

Pokret socijalista smatra da je sramno kada se partija kako navode, koja od 2000. godine do danas, tačnije punih 13 godina, drži pod punom kontrolom pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, tek sada seti vojvođanskih oranica i paora.

PS pita šta je Čanka i LSV, tokom vladavine demokrata sprečavalo da se suprotstave ponižavanju vojvođanskih poljoprivrednika i pljački vojvođanske poljoprivrede, da se pobune i spreče donošenje Zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu 2009. godine i na taj način spreče brojne malverzacije oko zakupa državne zemlje u, tako reći, svim opštinama širom Vojvodine.

"Šta je Nenada Čanka i LSV sprečilo da se pobune i spreče kriminalnu i pljačkašku privatizaciju poljoprivrednih gazdinstava širom Vojvodine? Šta ih je sprečavalo da kažu samo jednu reč protiv tajkuna koji su na prevaru došli do više desetina hiljada hektara najplodnijih vojvođanskih oranica?", pita u saopštenju PS.

Jasno je da ih je u tome sprečavalo, kako kažu, decenijsko poslušništvo i servilnost prema DS-u, želja za ličnim bogaćenjem i uskostranački interes opstanka na vlasti u republici i pokrajini.

PS smatra da je zbog svega ovoga sraman pokušaj Čanka i LSV da organizuju protest zemljoradnika, bezobzirno koristeći njihovu dobrotu i težak položaj, "s ciljem da sebi i svojim saučesnicima i naredbodavcima iz DS, obezbede još koji glas u očajničkoj borbi za izborni cenzus".

Liga socijaldemokrata Vojvodine ranije je najavila da će, u četvrtak, 26. novembra, organizovati u Beogradu protestnu vožnju vojvođanskih poljoprivrednika, koji će u koloni na traktorima iskazati nezadovoljstvo predloženim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i zatražiti njegovo povlačenje iz skupštinske procedure.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи